Rozhodnutie ústavného súdu k režimu na hraniciach najskôr pocítia prvoočkované osoby

TA3 TASR
28.7.2021 18:24

Zverejnením uznesenia ústavného súdu v zbierke zákonov sa pozastaví účinnosť časti vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva, ktorý obsahuje prechodné lehoty pre osoby po prvej dávke vakcíny, ktorú absolvovali do 9. júla, pendlerov a osoby od 12 do 18 rokov.

Informovala o tom hovorkyňa ÚVZ SR Daša Račková v súvislosti so zverejneným uznesením ÚS SR na jeho oficiálnom webe, ktoré sa týka vyhlášky upravujúcej režim na hraniciach. "V praxi tak zmeny zverejnením uznesenia v zbierke zákonov pocítia najskôr "prvoočkované osoby", ktorým by prechodné obdobie končilo 2. augusta," uviedla Račková. Uznesenie zatiaľ ÚS zverejnil na svojom webe, v zbierke zákonov nevyšiel.

Pendleri a osoby od 12 do 18 rokov zmeny v praxi zverejnením uznesenia v zbierke zákonov nateraz nepocítia. "Otázka režimu na hraniciach pre osoby od 12 do 18 rokov a pendlerov bude predmetom ďalších rokovaní," vysvetlila Račková.  

ÚVZ SR informuje, že do momentu zverejnenia uznesenia ÚS SR v zbierke zákonov stále platí súčasný režim na hraniciach. "Prosíme občanov, aby pri prekračovaní hraníc rešpektovali pokyny kontrolných zložiek," doplnila hovorkyňa ÚVZ SR.

ÚS SR pozastavil účinnosť časti vyhlášky ÚVZ SR, ktorou sa upravuje aktuálny režim na hraniciach. Rozhodlo o tom v utorok 27. júla plénum ÚS SR na neverejnom zasadnutí. Vyhlášku napadla opozícia, jej návrh prijal súd na ďalšie konanie v celom rozsahu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok