Prokurátor Remeta začne stíhanie, ide o svedkov z káuz Očistec a Judáš

TA3 TASR
28.7.2021 15:20

Prokurátor bratislavskej krajskej prokuratúry začne tento týždeň trestné stíhanie v prípade prerušenia zaisťovacieho úkonu zo strany Prezídia Policajného zboru v prípade zásahu voči svedkom v kauzách Očistec a Judáš. Potvrdil to krajský prokurátor Rastislav Remeta.

Upozornil na to portál Aktuality.sk. "Od 20. júla, keď došlo k vzneseniu obvinenia trom osobám a boli voči nim urobené zaisťovacie úkony, vyšlo najavo viac skutočností, ktoré súviseli práve s priebehom zaisťovacieho úkonu. Ten bol po zadržaní prvej osoby prerušený," sprostredkovala vyjadrenie Remetu hovorkyňa generálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Kovařík informácie nechcel komentovať

Podľa krajského prokurátora budú okolnosti prerušenia zásahu z 20. júla predmetom samostatného konania. "Aby bolo jasné, či bolo možné prebiehajúci zásah veľmi neštandardne prerušiť a následne ho po hodine a pol povoliť,“ doplnil Remeta.

"Informácie, ktorými disponuje Rastislav Remeta, ja nepoznám a nebudem ich preto ani bližšie komentovať. O možnom začatí trestného stíhania viem len z médií. Som však pripravený celú záležitosť s preverením použitia zásahovej jednotky a kroky, ktoré ma viedli k mojim pochybnostiam o zásahu vysvetliť orgánom činným v trestnom konaní. Nebudem sa vyjadrovať do médií, na to sú tu orgány činné v trestnom konaní, aby situáciu preverili a ja som im plne k dispozícii,“ reagoval prezident Policajného zboru Peter Kovařík.

Zdôraznil, že sa nebude obhajovať prostredníctvom médií, pretože nechce, aby boli jeho slová prekrúcané a zneužívané na politický boj.

Po dvoch obvinených pátrajú

Minulý týždeň vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby obvinil tri osoby, ktoré vystupujú ako kľúčoví svedkovia v mediálne známych kauzách – členov zločineckej skupiny takáčovcov Csabu Dömötöra, Mateja Z. a podnikateľa Petra P. Dömötöra 20. júla zadržali a je vo väzbe, po ďalších dvoch obvinených pátrajú.

Remeta minulý týždeň kritizoval, že zo strany Prezídia Policajného zboru, došlo k prerušeniu prebiehajúceho zásahu pri zadržiavaní obvinených osôb, v dôsledku čoho sú práve dvaja obvinení na úteku. Kovařík potvrdil, že išlo o jeho rozhodnutie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok