Na hraniciach stále čakajú kontroly, ich pokyny treba dodržiavať

TA3 TASR
28.7.2021 12:13

Úrad verejného zdravotníctva SR vyzýva občanov, aby pri prekračovaní hraníc rešpektovali pokyny kontrolných zložiek. Ako v stredu informovala hovorkyňa úradu Daša Račková, v súčasnosti sa rokuje o možnostiach ďalšieho postupu, keďže v utorok Ústavný súd SR pozastavil účinnosť časti vyhlášky, ktorou sa upravuje režim na hraniciach.

"Do momentu zverejnenia uznesenia ÚS SR v zbierke zákonov stále platí súčasný režim na hraniciach podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva č. 231, vrátane prechodných ustanovení pre osoby zaočkované prvou dávkou vakcíny pred 9. júlom, pendlerov a osôb od 12 do 18 rokov," uviedla Račková.

Doplnila, že Úrad verejného zdravotníctva SR sa potrebuje oboznámiť s uznesením Ústavného súdu SR, ktoré aktuálne nemá k dispozícii. O následnom nastavení podmienok na hraniciach budú verejnosť včas informovať.

Na Ústavný súd SR sa opätovne obrátila opozícia 19. júla. Vyhlášku, ktorá posiela každú nezaočkovanú osobu po návrate na Slovensko do povinnej 14-dňovej karantény, považuje za protiústavnú. Podanie podporil Smer-SD i nezaradení poslanci mimoparlamentného Hlasu-SD.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok