Niekde sú opatrenia tvrdé. Za porušenie hrozí aj trojročný zákaz cestovania

TA3 TASR
27.7.2021 19:06

Saudskoarabských občanov, ktorí navštívia destinácie s vysokým rizikom šírenia nákazy nového koronavírusu, čaká po návrate do vlasti trojročný zákaz vycestovania. Oznámilo to v utorok ministerstvo vnútra v Rijáde.

Nemecko uvoľňuje obmedzenia pre cestujúcich z Británie a Ruska
TASR/AP

"Občania, u ktorých sa zistí, že cestovali do krajín s vysokým epidemiologickým rizikom čakajú tvrdé tresty ... ako aj trojročný zákaz cestovania do zahraničia," oznámilo ministerstvo na Twitteri. "V dôsledku koronavírusovej pandémie a šírenia nových variantov vírusu ministerstvo varuje pred cestovaním do krajín zo svojho zoznamu destinácií s vysokým epidemiologickým rizikom, a to buď priamo, alebo nepriamo prostredníctvom tranzitu cez iné krajiny," dodalo ministerstvo.

Podľa saudskoarabských aerolínií Saudia majú tamojší občania zákaz cestovať do 16 krajín vrátane susedných Spojených arabských emirátov. V rámci poslednej aktualizácie cestovných obmedzení začiatkom tohto mesiaca Rijád pozastavil lety do SAE, Etiópie a Vietnamu v snahe vyhnúť sa zavlečeniu nových koronavírusových variantov do krajiny.

K tomuto kroku pristúpili saudskoarabské úrady po tom, ako do zahraničia povolili vycestovať plne imunizovaným ľuďom. Ako pripomína AFP, v Saudskej Arábii boli cesty do zahraničia viac ako rok zakázané. V Saudskej Arábii doteraz zaznamenali viac ako pol milióna prípadov a vyše 8000 úmrtí spojených s koronavírusom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok