Obyčajný antiperspirant dokáže divy: Využijete ho pri štípancoch aj po holení

TA3/zm
27.7.2021 16:00

Bežný antiperspirant, aký nájdeme v každej kúpeľni, slúži na omnoho viac vecí, než len proti poteniu. Poznáte triky, ktoré táto kozmetika dokáže? Má skutočne všestranné využitie.

Obyčajný antiperspirant dokáže divy: Využijete ho pri štípancoch aj po holení
Beiersdorf

Sprej, guľôčka či tuhý antiperspirant, možností je dnes neskutočne veľa. Vedeli ste však, že vám deodorant môže pomôcť vyriešiť oveľa viac než len potenie?

Proti štípancom

Leto je sezónou otravného hmyzu. S antiperspirantom sa ho síce nezbavíte, no ak dôjde k štípancu, guľočkový či tuhý deodorant je prvou pomocou. Naneste ho na podráždené miesto a veľmi rýchlo zmizne svrbenie či červený fľak. Je to vďaka chloridu hlinitému, ktorý sa nachádza takmer v každom antiperspirante.

Po holení

Podobný účinok má deodorant aj na kožu podráždenú po holení. Ak ste sa zbavovali chĺpkov žiletkou a ostali vám na nohách nepekné červené bodky, namiesto krému použite na pokožku tuhý či guľočkový antiperspirant. V tomto prípade to vak platí len ak váš kozmetický produkt neobsahuje alkohol.    

Odlakovanie nechtov

Tento trik si zamilujete napríklad na dovolenke. Keď nemáte po ruke odlakovač, ale srne by ste potrebovali dať dole zvyšky laku, zachráni vás deo v spreji. Prípravok je v nádobe pod tlakom a na to slúžia chemikálie, ktoré dokážu rozpustiť lak na nechtoch. Zrejme nezmizne tak jednoducho ako pri klasikom odlakovači, možno ho budete musieť aplikovať dva - trikrát, ale ako SOS pomoc je to skvelý trik. Z diaľky len nastriekajte antiperspirant na nechty, nechajte pôsobiť pár minút a zotrite kozmetickým tampónom. Podobne inak funguje aj lak na vlasy.

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok