Eliške Mintálovej ušla olympijská medaila, zlato poputuje do Nemecka

TA3 TASR
27.7.2021 08:33

Nemecká vodná slalomárka Ricarda Funková získala na OH 2020 v Tokiu zlato v K1. Striebro vybojovala Španielka Maialen Chourrautová s mankom 1,13 sekundy. Tretia bola Austrálčanka Jessica Foxová, ktorá zaostala o 1,23 s. Slovenská kajakárka Eliška Mintálová obsadila v olympijskej premiére 9. priečku, keď dostala 50 trestných sekúnd.

Mintálová
TASR/Michal Svítok

Mintálová sa musela pred vstupom do súťaží vyrovnať so zranením, keď si zlomila palec na nohe. Napriek tomu sa v nedeľnej prvej rozjazde kvalifikovala do semifinále tretím najlepším časom, v semifinále bola v utorok druhá. 

Aj do finále vstúpila vo veľkom štýle, na prvom medzičase bola iba o čosi pomalšia ako suverénka finále Funková. Po druhom už dokonca viedla takmer o sekundu. Potom sa však na 18. bránke dostala do problémov, čistým časom by skončila na piatej priečke, no napokon sa ukázalo, že "osemnástkou" neprešla čisto a inkasovala trestných 50 sekúnd, ktoré ju zosunuli na deviate miesto.

"V tejto jazde sa mi išlo horšie ako v semifinále. Aj tak som si to však užila, pred dvoma týždňami by mi ani nenapadlo, že sa dostanem do finále. Škoda tej päťdesiatky, ani som o nej netušila, ale taký je šport," povedala 22-ročná Mintálová pre RTVS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok