Návrh na odvolanie Mikulec rešpektuje. Útoky a konšpirácie však nie

TA3 TASR
26.7.2021 15:49

Minister vnútra Roman Mikulec rešpektuje právo poslancov podať návrh na jeho odvolanie. Odmieta však snahu spochybňovať orgány činné v trestnom konaní a jeho osobu. Súčasťou dôvodov na odvolanie sú podľa neho opäť aj nepodložené obvinenia z korupcie, ktoré už orgány činné v trestnom konaní v minulosti uzavreli. Uviedol to na sociálnej sieti v súvislosti s mimoriadnou schôdzou na jeho odvolávanie.

Pčolinský je v ťažkom konflikte záujmov
TASR/Pavol Zachar

"Podať návrh na odvolanie člena vlády je legitímne právo poslancov a ja ho plne rešpektujem. Avšak to, že sme niekoľko mesiacov svedkami neustále sa stupňujúcich útokov, konšpirácií a dezinformácií s cieľom spochybniť orgány činné v trestnom konaní, vyšetrovateľov, prokurátorov a v neposlednom rade aj moju osobu, je za hranicou akéhokoľvek férového politického súboja," skonštatoval Mikulec.

Podotkol, že hoci opozícia deklaruje, že ho chce odvolávať, jej poslanci nie sú schopní prísť na schôdzu, ktorú sami iniciovali. Poukázal tiež na podozrenia z korupcie týkajúce sa predsedu Smeru-SD Roberta Fica. Mikulcovo odvolávanie sa v pondelok presunulo na septembrovú riadnu schôdzu parlamentu. Parlament nebol uznášaniaschopný. V pléne chýbala aj opozícia.

Smer-SD, ktorý odvolávanie opakovane inicioval, kritizuje Mikulca okrem iného za rozhodnutie pozastaviť činnosť vyšetrovateľke Diane Santusovej, vedúcej tímu Úradu inšpekčnej služby, ktorý vyšetruje podozrenia zo zneužívania právomocí príslušníkov Národnej kriminálnej agentúry. Naďalej mu vyčíta aj situáciu v bezpečnostných zložkách a podozrenia z manipulovania vyšetrovaní.

O zotrvaní Mikulca aj policajného prezidenta Petra Kovaříka vo funkcii by mala rokovať aj koaličná rada. Sme rodina hovorí o nezodpovedaných otázkach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok