Repiská zaslúžene zdolala Sotomayorovú, ako prvá slovenská bedmintonistka zvíťazila na olympiáde

TA3 TASR
26.7.2021 14:14

Slovenská bedmintonistka Martina Repiská má za sebou skvelý olympijský debut. Ako prvá Slovenka dokázala zvíťaziť pod piatimi kruhmi, jej triumf bol navyše veľmi zaslúžený. Guatemalčanke Nikte Alejandre Sotomayorovej nedala šancu najmä v druhej polovici zápasu a po setoch 21:19 a 21:12 si udržala šancu na postup.

Repiská
TASR/Michal Svítok

Dvadsaťpäťročná Slovenka mala skvelý vstup do zápasu, jej súperka sa potom síce dotiahla, ale to bolo naposledy, čo mala Repiská v zápase problémy. "Hrala som podľa plánu, tak ako sme to s trénerom naplánovali. Bola som síce trochu nervózna, ale v druhom sete, keď som mala veľký náskok, som získala viac sebavedomia a sústredila som sa na každý bod," povedala slovenská olympionička.

Pamätá si ju z detských čias

Svoju súperku z Guatemaly poznala, bola to však ich prvá vzájomná konfrontácia: "Pred niekoľkými rokmi sme spolu trénovali v Španielsku. Takže si ju pamätám z detských čias."

V druhom zápase skupiny sa Repiská stretne s nasadenou deviatkou Kanaďankou Michelle Liovou v stredu 28. júla (04.00 SELČ).

Zverenka trénera Michala Matejku už v druhom sete nepripustila drámu, hoci v jeho závere sa ešte Sotomayorová dotiahla: "To už som hrala som trpezlivejšie, nechcela som byť zbrklá a hneď útočiť po jej podaní. Preto som spomalila, ale verila som si stále, vedela som, že to dokážem."      

Repiská bola pripravená aj na špecifické údery súperky, ktorá hrala ľavou rukou: "Nevyrušovalo ma to, vedela som sa tomu prispôsobiť, aj keď to je iné, ako hrať proti praváčke. Ľaváci majú iné údery, iný uhol košíka, ale bola som na to pripravená a dokázala som využiť jej slabé stránky."

Stretne sa s Kanaďankou Liovou

V druhom zápase skupiny sa Repiská stretne s nasadenou deviatkou Kanaďankou Michelle Liovou v stredu 28. júla (04.00 SELČ). Bude to priamy duel o postup do osemfinále, kam prenikne iba víťazka skupiny. V prvom súboji Liová zdolala Sotomayorovú hladko 21:8 a 21:9. "Poznám ju, ale ešte som s ňou nehrala. Je top hráčka, bude to náročné, ale dám do toho všetko. Budem musieť pridať najmä do kvality a rýchlosti. Uvidíme," uviedla Repiská.

Utorok bude slovenská bedmintonistka tráviť rôzne, aj si zatrénuje: "Tréning sme si nahlásili, ale pôjdem aj k fyzioterapeutovi. Uvidíme, čo ešte budem robiť, ale určite nebudem sedieť na posteli."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok