Kvietika opakovane protiprávne zadržali a väznili, bráni ho obhajca. Podnikne kroky

TA3 TASR
26.7.2021 11:09

Finančník Martin Kvietik je opakovane protiprávne zadržaný, obvinený a väznený za údajnú korupčnú trestnú činnosť, aktuálne na Slovenskom pozemkovom fonde. Uviedol to jeho obhajca Dušan Ivan.

Kvietik
TASR/Pavol Zachar

"Aj v tomto prípade na základe neoverenej výpovede tzv. kajúcnika, ktorú v priebehu trestného konania v konkrétnych súvislostiach žiaden z vykonaných dôkazov nepotvrdzuje a podstatnú väčšinu z nich priamo vyvracia. Navyše orgány činné v trestnom konaní tzv. kajúcnikovi nezákonne poskytli benefit dočasným odložením obvinenia, čo samo o sebe vyvoláva nezákonnosť a nedôvodnosť trestného stíhania Martina Kvietika," uviedol.

Špecializovaný trestný súd i Najvyšší súd SR, podľa Ivana argumenty obhajoby, týkajúce sa nielen tohto benefitu, ale aj iných podstatných súvislostí trestného konania pri svojom rozhodovaní o väzbe Martina Kvietika úplne ignorovali a nijako sa s nimi nevysporiadali. 

"Týmto, žiaľ, doposiaľ podporujú neústavný a nezákonný stav, čo je v právnom štáte neprípustné. Martin Kvietik využije v ďalšom konaní na obranu svojich opätovne nespravodlivo poškodzovaných práv všetky dovolené aj mimoriadne právne prostriedky," zdôraznil advokát.

Akcie Latifundista a Feudál

Martin Kvietik, riaditeľka Slovenského pozemkového fondu Gabriela Bartošová a ďalších päť obvinených pre korupciu sú od 23. mája stíhaní väzobne. Zadržali ich v rámci policajných akcií s krycími názvami Latifundista a Feudál. Obvinení sú z trestných činov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prijímanie úplatku, podplácanie a zneužívanie právomoci verejného činiteľa.

Predtým Martina Kvietika prepustil z väzby 11. marca Najvyšší súd SR. Vo väzbe bol od júla 2020, keď bol zase zadržaný počas akcie Dobytkár.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok