V Česku zúrili silné búrky, hasiči vyrážali k stovkám prípadov. Výstrahy platia aj ďalej

TA3 TASR
26.7.2021 10:10

Českou republikou sa v noci na pondelok prehnali veľmi silné búrky, ktoré za sebou na mnohých miestach zanechali škody. Hasiči vyrážali k stovkám prípadov. Meteorológovia v nedeľu večer aktualizovali výstrahu a silné búrky potrápia ČR aj v pondelok. Informovala o tom webová stránka televíznej stanice Nova.

V Česku zúrili silné búrky,
TASR/Bohdan Kopčák

Výstraha s vysokým stupňom nebezpečenstva pred veľmi silnými búrkami začne platiť v pondelok na poludnie v častiach Juhočeského kraja, v celom Kraji Vysočina, Juhomoravskom kraji a tiež Zlínskom kraji. Pre Prahu, Stredočeský kraj, časti Juhočeského kraja, Úsťanský kraj, Liberecký kraj, Královohradecký kraj a Pardubický kraj začne od 12.00 h platiť výstraha s nízkym stupňom nebezpečenstva. Popoludní sa varovanie rozšíri tiež na Olomoucký a Moravskosliezsky kraj. 

Búrky by Česko mali sužovať do noci na utorok. Český hydrometeorologický ústav varuje tiež pred povodňami - pre veľkú časť ČR platí povodňová bdelosť, v častiach Plzenského kraja bola vyhlásená povodňová pohotovosť.

Silné búrky sa prehnali Českom už v nedeľu a v noci na pondelok. Počas noci vyrážali napríklad hasiči Juhomoravského kraja ku 103 udalostiam. V 53 prípadoch išlo o odstraňovanie polámaných a popadaných stromov, dopĺňa spravodajský server tn.nova.cz.

V Pardubickom kraji v noci hasiči vyrazili k požiaru chatky v obci Kerhartice. Požiar podľa hasičov s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobil blesk pri búrke. V Zlínskom kraji hasiči zasahovali celkovo deväťkrát v súvislosti s odstraňovaním popadaných stromov a odčerpávaním vody.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok