Požiar v areáli oravského závodu je pod kontrolou, hasičov potrápili sťažené podmienky

TA3 TASR
25.7.2021 22:03

Požiar, ktorý vypukol v nedeľu večer v areáli hutníckeho závodu OFZ v Oravskom Podzámku – Širokej, sa okolo 22.00 h podarilo lokalizovať. Ako informoval riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline Jaroslav Kapusniak, oheň zachvátil technológiu zavádzania suroviny do pece.

hasiči požiarne auto 1140 px (TASR/Dagmar Švelková)
TASR/Dagmar Švelková

Na mieste sa aktuálne nachádza 15 profesionálnych i dobrovoľných hasičov so šiestimi kusmi techniky. Požiar sa zaobišiel bez zranení. "Hasiči zasahujú v sťažených podmienkach. Nakoľko je tu sálavé teplo a prašné prostredie, museli použiť dýchacie prístroje. Momentálne lokalizujú a hasia skryté ohniská v zásobníkoch, požiar sa nám podarilo včas dostať pod kontrolu. Prognóza je taká, že do hodiny miesto odovzdáme majiteľovi a na dohľad tu zostane Dobrovoľný hasičský zbor obce Oravský Podzámok," uviedol Kapusniak.

Spoločnosť OFZ vyrába ferozliatiny. Zákazníkmi spoločnosti sú krajiny EÚ, najmä Česká republika, Slovensko, Poľsko, Maďarsko či Rakúsko.

Ako doplnil, príčina vzniku udalosti bude predmetom ďalšieho vyšetrovania, nakoľko predbežný odhad škody je podľa majiteľa závodu viac ako 100.000 eur. "V tejto výrobnej hale je špecifické prostredie - je tu vysoká teplota, čo hasičom sťažuje lokalizačné a likvidačné práce. Preto sme museli pristúpiť aj k striedaniu príslušníkov a, samozrejme, dodržiavať pitný režim. Práca je naozaj náročná," priblížil krajský riaditeľ hasičov. Zároveň zdôraznil, že únik nebezpečných látok do ovzdušia následkom požiaru sa nepotvrdil.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok