Búrky v Česku udrú väčšou silou. Hrozia krúpy, prívalové zrážky i nárazový vietor

TA3 TASR
25.7.2021 17:19

Pred veľmi silnými búrkami, ktoré zasiahnu Česko v nedeľu večer, varoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Územie ČR zasiahnu ojedinelé prívalové zrážky okolo 80 mm, krúpy a nárazy vetra dosahujúce až 90 km/h, píše spravodajský server Novinky.cz.

blesk búrka sídlisko činžiak panelák ilu 1140 px (TASR/Roman Hanc)
TASR/Roman Hanc

Pred víkendovými búrkami varovali meteorológovia už v sobotu, keď bolo nepriaznivé počasie zjavné v krajoch Karlovarskom, Plzenskom, Juhočeskom, Juhomoravskom a Zlínskom a na Vysočine, poznamenávajú Novinky.cz, on-line magazín denníka Právo.

Nedeľné búrky majú však byť ešte silnejšie a zatiaľ čo pre noc zo soboty na nedeľu očakávali meteorológovia 30 mm zrážok, v priebehu druhého víkendového dňa je to už uvedených 80 mm. Môžu sa tiež rozvodniť menšie toky.

Ešte v nedeľu ráno pritom meteorológovia vo svojej výstrahe uvádzali zrážky s úhrnom okolo 50 mm a nárazy vetra okolo 70 km/h. Okolo 12.00 h však výstrahu upravili s tým, že búrky budú ešte intenzívnejšie, približujú Novinky. cz.

Výstraha platí od nedeľnej 15.00 h do pondelkových 06.00 h, a to pre celú Českú republiku. Búrky sa očakávajú aj v pondelok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok