Ako v psychiatrickej liečebni, hovorí nemecký cyklista frustrovaný z karantény v Tokiu

TA3 TASR
25.7.2021 14:40

Nemecký cyklista Simon Geschke je frustrovaný zo striktných procedúr, ktorým sa musí podrobovať v súvislosti s karanténou. Tridsaťpäťročný jazdec sa nemohol predstaviť v sobotňajších cestných pretekoch s hromadným štartom na OH 2020, lebo mal po prílete do Tokia pozitívny test na koronavírus a musel zamieriť do povinnej izolácie.

Je to tu ako v psychiatrickej liečebni, hovorí nemecký cyklista frustrovaný z karantény v Tokiu
TASR/AP

Tú musí celú stráviť v na to určenom karanténnom hoteli. "O siedmej ráno vás hlasito budí reproduktor. Potom vám zmerajú teplotu a hladinu kyslíka. Je pre mňa nevysvetliteľné, prečo to musím absolvovať hneď skoro ráno, keď počas dňa nemám nič iné na práci," povedal Geschke pre agentúru dpa.

Karanténny hotel, v ktorom sú všetky dvere a okná zatvorené, prirovnal k psychiatrickej liečebni. Obyvatelia hotela si musia prať špinavý odev v umývadle na izbe a majú povolené trikrát za deň sa najesť z ponuky z hotelovej lobby. Majú rovnako zakázané objednať si jedlo mimo hotela.

Geschke musí zostať v karanténe najmenej osem dní. Podľa predpisov podstúpi v šiesty deň test na koronavírus a ďalší o 24 hodín neskôr. Ak budú výsledky oboch negatívne, bude mu umožnené ukončiť izoláciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok