Šéf polície Kovařík má čo vysvetľovať, myslí si Šeliga. Mikulcovi dôveruje

TA3 TASR
25.7.2021 12:18

Podpredseda strany Za ľudí a poslanec národnej rady Juraj Šeliga nevidí dôvod na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca. Policajný prezident Peter Kovařík by však podľa neho mal čo vysvetľovať v súvislosti so situáciou v bezpečnostných zložkách aj pochybnosťami o manipulovaní vyšetrovaní.

V nedeľu tak reagoval na vyjadrenia hnutia Sme rodina, ktoré chce mimoriadnu koaličnú radu k zotrvaniu Mikulca a Kovaříka vo funkciách.

"Myslím si, že pán Kovařík má čo vysvetľovať. Informácie prenikli. Je dôležité, aby sme sa o tom rozprávali v koalícii a nenahrávali opozícii. Samozrejme, na koaličnej rade sa zúčastníme a budeme sa pýtať. Momentálne Roman Mikulec má moju plnú dôveru," uviedol Šeliga. Považuje za férové položiť otázky aj ministrovi, aj šéfovi polície a nechať ich vysvetľovať. Očakával by, že Kovařík zvolá tlačovú konferenciu, kde bude odpovedať na všetky otázky médií a všetko vysvetlí verejnosti.

V opozičnom pokuse o Mikulcovo odvolanie v pléne NR SR vidí Šeliga snahu vytĺkať politický kapitál zo strany Smeru-SD. "Preto sme sa neprezentovali v prvom kroku," uviedol s tým, že opozícia mohla dodať všetky hlasy, no napokon sa podľa neho ukázalo, že tam ani nemali všetkých kolegov. Pripomenul, že opozícia sa Mikulca snažila odvolať nedávno a nepodarilo sa to.

Minister práce Milan Krajniak v nedeľu informoval, že predseda NR SR a Sme rodina Boris Kollár požiadal partnerov o zvolanie mimoriadnej koaličnej rady. Riešiť chcú otázku zotrvania Mikulca a Kovaříka vo funkciách. Majú vážne výhrady. Predseda klubu Sme rodina Peter Pčolinský si myslí, že Kovařík aj Mikulec by mali odstúpiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok