Poslanci schválili novelu zákona o športe, opatrenia súvisiace s pandémiou sa predĺžia

TA3 TASR
25.7.2021 10:31

Znižovanie negatívnych dôsledkov krízovej situácie počas pandémie na národné športové zväzy, organizácie a športovcov bude pokračovať aj v roku 2022. Vyplýva to z novely zákona o športe, ktorú v nedeľu schválili poslanci národnej rady.

Slovan nastúpil na Tehelnom poli proti Young Boy Bern
TASR/AP

Novela z dielne koaličných poslancov predlžuje prechodné ustanovenia zákona počas trvania mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu, vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19.

Opatrenia súvisiace s pandémiou sa tak predĺžia. Ministerstvo školstva nemá ani v roku 2022 vydávať rozhodnutia o zrušení osvedčenia, ak národný športový zväz v príslušnom kalendárnom roku nemal potrebný počet aktívnych športovcov či neorganizoval celoštátnu súťaž. Pri výpočte príspevku uznanému športu na rok 2022 sa budú používať vypočítané podiely uznaných športov na rok 2020.      

Autori legislatívnej zmeny argumentujú, že národné športové zväzy a národné športové organizácie nemali pre trvanie pandémie možnosť získania dostatočného počtu aktívnych športovcov na splnenie zákonných podmienok. Preto sa rozšíri časová pôsobnosť prechodných ustanovení v zákone týkajúcich sa pandémie ochorenia COVID-19 aj na rok 2022. Novela nadobudne účinnosť dňom jej vyhlásenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok