Kollár sa stretol s Rybníčkom. Primátor chce Najvyšší správny súd v Trenčíne

TA3 TASR
23.7.2021 19:44

Pripravovaná súdna mapa z dielne ministerky spravodlivosti bola témou spoločného stretnutia predsedu Národnej rady Slovenskej republiky Borisa Kollára a primátora mesta Trenčín, Richarda Rybníčka. Primátor krajského mesta požiadal šéfa parlamentu o prípadne založenie Najvyššieho správneho súdu Slovenskej republiky v Trenčíne.

Kollár sa stretol s Rybníčkom. Primátor chce Najvyšší správny súd v Trenčíne
TASR/Radovan Stoklasa

Primátor Rybníček to odôvodnil tým, že podľa novej súdnej mapy by Trenčín, ako krajské mesto, prišiel o krajský súd.

 "Osobne si myslím, že aj súdna moc by mohla byť adekvátne rozdelená naprieč krajinou. Najvyšší správny súd by nemusel sídliť v Bratislave, ale pokojne aj v Trenčíne," uviedol na stretnutí primátor.

V diskusii bolo vymenovaných viacero pozitív, ktoré by toto rozhodnutie prinieslo. Najviac rezonujúcim argumentom bola najmä finančná úspora, nakoľko Trenčín disponuje budovou, ktorá sa na výkon spravodlivosti využívala viac ako 100 rokov.  

Z prostriedkov z Plánu obnovy, vyčlenených práve na výstavbu Najvyššieho správneho súdu, by menšia rekonštrukcia, už existujúceho objektu, mohla priniesť ekonomickú úsporu. Primátor Rybníček vyzdvihol aj polohu Trenčína v dobrej časovej dostupnosti od hlavného mesta.

Predseda parlamentu Boris Kollár privítal túto myšlienku so záujmom a prísľubom, že ju medzi koaličnými partnermi otvorí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok