Akýkoľvek útok či agresia voči policajtom sú neprípustné, reaguje na protest premiér

TA3 TASR
23.7.2021 17:32

Súčasťou demokracie je aj právo vyjadriť svoj názor. Dôležité však je, aby demonštrácie prebiehali pokojne. Akýkoľvek útok alebo agresia voči policajtom sú neprípustné. Eduard Heger to uviedol v reakcii na piatkové protesty pred národnou radou. Informovala jeho hovorkyňa Ľubica Janíková.

Akýkoľvek útok či agresia voči policajtom sú neprípustné, reaguje na protest premiér
TASR/Pavol Zachar

"Rozumiem, že ľudia sú už z pandémie unavení a nikomu z nás nie sú opatrenia príjemné. Avšak robíme ich preto, aby sme chránili životy všetkých občanov Slovenska. Aj tých protestujúcich," skonštatoval predseda vlády.

Premiér opätovne zdôraznil, že by nemalo ísť o politickú tému, ale tému ochrany zdravia. Pripomenul, že so zdravím sa neobchoduje, zdravie sa podľa neho má chrániť. „Je veľmi nešťastné, ak politici nabádajú, podnecujú na demonštrácie, o to viac, ak vnášajú prvky násilia,“ skonštatoval Heger na brífingu po piatkovom očkovaní. Odsúdil násilie a radikalizáciu, s pokojnou demonštráciou by problém nemal.  

Pred budovou parlamentu sa v piatok ráno zišli stovky nespokojných občanov. Protestujú proti vládnym opatreniam. Žiadajú, aby v parlamente nebola prijatá novela zákona, v rámci ktorej by sa malo pri tvorbe protipandemických opatrení prihliadať na digitálny COVID preukaz. Odmietajú očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Podporu protestujúcim prišli vyjadriť opoziční poslanci z ĽSNS a Smeru-SD.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok