Pravidlá na štadiónoch sa konečne menia, diváci môžu obsadiť polovicu miest

TA3 TASR
23.7.2021 15:11

Na športových podujatiach najvyšších domácich a medzinárodných súťaží môžu obsadiť diváci 50 percent kapacity štadióna, vo fáze monitoringu bez limitu fixného počtu divákov.

Vyplýva to z novej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR s účinnosťou od piatka 20.00 h. Zmena sa teda týka i otváracieho duelu nového ročníka najvyššej futbalovej ligy AS Trenčín – Vion Zlaté Moravce. Diváci, ktorí sa chcú dostať na tribúny, sa musia preukázať dokladom o zaočkovaní, prekonaní ochorenia Covid-19 alebo negatívnym PCR či LAMP testom nie starším ako 24 hodín.

„Už nie je teda možné preukazovať sa antigénovým testom,“ dodala hovorkyňa ÚVZ Daša Račková. Objasnila, že podmienky platné pre tieto športové podujatia budú platiť aj pre medzinárodné súťaže organizované medzinárodnou športovou federáciou na základe účasti klubov najvyšších súťaží.

„V prípade, že sa okres dostane z fázy monitoringu do stupňa ostražitosti a horších fáz šírenia vírusu, platí, že na štadióne môže byť najviac 2000 divákov v exteriéri a najviac 1000 v interiéri,“ dodala hovorkyňa. Priestory pre divákov sa rozdelia do sektorov, ktoré majú kapacitu najviac 1000 divákov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok