NAKA zadržala sudcu Najvyššieho súdu Jozefa Milučkého

TA3 TASR
22.7.2021 10:15

Národná kriminálna agentúra zadržala sudcu Najvyššieho súdu Jozefa Milučkého. Informuje o tom Denník N. Jozefa Milučkého vyšetrujú pre podozrenie z korupcie a vykonali uňho aj domovú prehliadku. Milučký je predsedom správneho kolégia Najvyššieho súdu. Polícia k prípadu zatiaľ neposkytla bližšie informácie.

"Dnes ráno v Bratislave vyšetrovateľ NAKA zadržal podozrivého z korupčnej trestnej činnosti. Polícia u zadržaného vykonala domové prehliadky. Vzhľadom na prebiehajúce úkony trestného konania bližšie informácie nie je možné poskytnúť," uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Akcia NAKA môže podľa informácií Denníka N súvisieť s vyšetrovaním korupcie na žilinských súdoch.

Milučký je predsedom jedného zo štyroch kolégií NS SR. V minulosti pôsobil ako sudca Okresného súdu v Čadci, neskôr pôsobil na Krajskom súde v Žiline. Na NS SR pôsobí od roku 2009.

Najvyššiemu súdu SR zatiaľ neboli doručené informácie týkajúce sa vykonávaných úkonov NAKA vo vzťahu k Milučkému, ako informovala Zuzana Maslišová z Kancelárie NS SR. "Z tohto dôvodu nemôže NS SR zaujať k predmetnej veci oficiálne stanovisko. Vo veci bude následne NS SR postupovať v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona a je pripravený poskytnúť maximálnu súčinnosť OČTK," dodala Maslišová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok