Golo diéta sľubuje vyrysovanú postavu už za mesiac. Nehladujete, len nejete sladkosti

TA3/zm
25.7.2021 10:00

Z množstva diét, ktoré dnes existujú, je pomerne ťažké si vybrať. No ak hľadáte takú, pri ktorej nie je potrebné vážiť si jedlo, ale len sledovať skladbu potravín na tanieri, Golo diéta je určená pre vás. Chudnú s ňou i hollywoodske hviezdy!

Golo diéta sľubuje vyrysovanú postavu už za mesiac. Nehladujete, len nejete sladkosti
Pexels/Annushka Ahuja

Golo diéta je postavená na príjme bielkovín a sľubuje výsledky najneskôr do mesiaca, v ideálnych prípadoch už po dvoch týždňoch. Tak čo, vyskúšate?

Príjem bielkovín

Tak ako mnohé iné diéty, aj Golo je postavená na príjme bielkovín verzus cukrov. V krvi si totiž máte udržať nízku a stabilnú hladinu sacharidov, vďaka čomu rýchlejšie odbúrate tuky. S takýmto príjmom potravy sa aktivuje váš metabolizmus, teda naštartujete spaľovanie.

Úprava stravy, ktorá stavia na proteínoch, znamená, že nehladujete. Neustále máte pocit plného žalúdka a jediné, čo si odopierate sú sladkosti.  

Tridsať dní

Golo diéta trvá 30 dní a je rozdelená na tri rovnako dlho trvajúce fázy, počas ktorých si upravujete stravu. V prvej sa obmedzujete najviac a rovnako najviac aj zhodíte. Máte zakázané nielen sacharidy, ale aj tuky, čo vás pri jedle obmedzuje takmer výhradne na ryby, vajíčka, strukoviny alebo mliečne výrobky. Samozrejme, bez príloh ako je pečivo, zemiaky alebo aj ryža a cestoviny.    

V druhej desaťdňovej fáze pridávate tuky, avšak len rastlinného pôvodu. Na mastný bôčik teda zabudnite. Hovoríme o olejoch ako je ľanový či olivový, prípadne o pridaní avokáda alebo orechov do jedálneho lístka.

Tretia fáza je v rámci možností najbenevolentnejšia, povoľuje už nejaký ten sacharid, ale stále v zdravej a prirodzenej miere. Hovoríme teda o cukroch z ovocia, aj to iba doobeda.

Desať kíl

Ak sa na tento dril chcete podujať, zrejme vás presvedčia hlavne čísla. Diétu síce držíte mesiac, ale desať kíl by malo ísť dole, a to už najmä v počiatočnej fáze, kedy sa telo prevažne odvodňuje.

Ručička na váhe bude klesať aj bez pohybu, no ak počas diétneho mesiaca zaberiete a doprajete si vytrvalostný tréning, zhadzovanie bude o to rýchlejšie. Odporúčanými športmi sú plávanie, bicyklovanie i beh.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok