Pápež bude u nás necelé štyri dni, k jeho návšteve zverejnili webstránku

TA3 TASR
21.7.2021 18:47

Program pápeža Františka na Slovensku je známy. Veriaci budú mať v septembri možnosť stretnúť sa s hlavou katolíckej cirkvi na troch masových akciách. Ani jedna z nich nebude v hlavnom meste.

Konferencia biskupov Slovenska v rámci príprav návštevy pápeža Františka na Slovensku (12. - 15. 9.) zverejnila oficiálnu webovú stránku, prostredníctvom ktorej bude poskytovať informácie k apoštolskej ceste. Na stránke sa aktuálne nachádza program návštevy, logo a motto a kontaktné informácie. 

"Bude na nej postupne publikovaná duchovná príprava, podmienky účasti, akreditácia pre novinárov a ďalšie podrobnosti k návšteve. Adresa stránky je www.navstevapapeza.sk alebo www.skpapalvisit.org," uviedli z KBS.

Spolu s programom apoštolskej cesty pápeža zverejnilo Tlačové stredisko Svätej stolice aj motto a logo návštevy Slovenska. Logo znázorňuje tému návštevy: "S Máriou a Jozefom na ceste za Ježišom". V jeho spodnej časti je vyobrazená cesta, ktorá smeruje ku krížu. Okolo nej srdce, ktoré vyjadruje lásku svätého Jozefa a Panny Márie, patrónky Slovenska, k Pánu Ježišovi. Sedem hviezd pripomína meno, ktorým ľudia tradične nazývajú Pannu Máriu - "Sedembolestná".

Jednotlivé súčasti loga majú bielu, modrú a červenú farbu slovenskej vlajky, ako aj bielu a žltú farbu vatikánskej vlajky. Motto znie: "S Máriou a Jozefom na ceste za Ježišom."

Pápež František na septembrovej návšteve Slovenska navštívi Bratislavu, Košice, Prešov a Šaštín. Stretne sa s troma najvyššími ústavnými činiteľmi, ale aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca. Vyplýva to z programu návštevy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok