PR správa Ekonomika

PERI je jedným z Top 100 nemeckých inovátorov

PR
23.7.2021 06:05

Spoločnosť PERI, jedna z popredných svetových producentov debnenia a lešenia, získala ocenenie “TOP Inovátor 2021” v rámci nemeckej inovačnej súťaže TOP 100.

PERI je jedným z Top 100 nemeckých inovátorov
PERI GmbH

Porota ocenila inovatívnu silu a inovačné úspechy spoločnosti PERI. TOP 100 je jediná súťaž v Nemecku, ktorá skúma a oceňuje inovačný manažment spoločností. Tým pádom oceňujú nielen ,,výstup” spoločnosti z hľadiska nových produktov a služieb, ale aj potenciál a životaschopnosť spoločnosti v budúcnosti.

“Celý PERI team je hrdý na tento úspech a je nadšený z ocenenia TOP Inovátor,” povedal Thomas Imbacher, výkonný riaditeľ inovácií a marketingu. “Inovatívna sila je neoddeliteľnou súčasťou našej identity, kultúry aj našej podnikateľskej DNA. Vynaliezavosť a tvorivosť sú pre nás vždy základom, aby sme našim zákazníkom pomohli s úspechmi. Predovšetkým tento postoj bol ocenený výberom do TOP 100. “

V PERI, zaujali inovácie miesto na mnohých úrovniach a systematicky prechádzajú celou organizáciou. Popri výskumných a vývojových aktivitách na nových produktoch a službách, ktoré sú určené pre špecifické prípady v hlavnom odbore spoločnosti, smeruje PERI ešte o krok ďalej.

Výskumný tím spoločnosti PERI sa venuje potenciálnym potrebám zákazníkov, prelomovým technológiám a súvisiacim príležitostiam na trhu.

O súťaži TOP 100

V tohtoročnom kole TOP 100, sa o miesto uchádzalo celkovo 389 spoločností. Inovačné riadenie spoločnosti PERI bolo dôkladne preskúmané v náročnom konkurenčnom procese prostredníctvom 100 testovacích kritérií v piatich kategóriách (úspešnosť inovácií, inovačné prostredie, proces a organizácia atď.). Nakoniec sa porota odborníkov zhodla, že PERI je jednou z TOP 100 najinovatívnejších spoločností v tohtoročnej súťaži. Presné poradie bude oznámené na oficiálnom odovzdávaní cien v novembri 2021.

Vedeckým riaditeľom súťaže TOP 100, je profesor Dr. Nikolaus Franke, zakladateľ a riaditeľ Inštitútu pre podnikanie a inovácie na viedenskej univerzite ekonomiky a podnikania. Mentorom TOP 100 je renomovaný vedecký novinár z Nemecka Ranga Yogeshwar. Partnermi projektu sú Fraunhoferova spoločnosť a Nemecká asociácia pre malé a stredné podniky BVMW.

O spoločnosti PERI

S tržbami vo výške € 1 685 miliónov v roku 2019, je spoločnosť PERI jedným z popredných výrobcov a dodávateľov debnenia a lešenia na svete. Rodinná spoločnosť so sídlom v meste Weissenhorn (Nemecko), s viac ako 9 500 zamestnancami, 60 dcérskymi spoločnosťami a viac ako 160 skladovými priestormi, poskytuje svojim zákazníkom inovatívne systémové vybavenie a komplexné služby týkajúce sa všetkých aspektov prenájmu debnenia a lešenia.

Vynaliezavosť a kreativita sú vždy prostriedkami k tomu, aby sa zákazníci spoločnosti PERI stali úspešnejšími. Pre najvýznamnejšie dizajny modernej architektúry bol vyvinutý pohľadový betón a spoločnosť PERI prináša svojim zákazníkom vhodné riešenie pre každý povrch pohľadového betónu od štandardného debnenia až po debnenie špeciálnych tvarov. Bežne používané debniace systémy môžu byť rozdelené do rôznych skupín:

Inžinierske stavby

Pri výstavbe inžinierskych stavieb ako sú mosty, tunely alebo oporné múry sa využíva pohľadový betón ako dôležitá súčasť dizajnu.

Povrch betónu často pozorujeme len z diaľky alebo z vozidiel jazdiacich veľkou rýchlosťou. Aby bolo možné vytvoriť optické zvýraznenie, je potrebné vybrať jasné dizajnové prvky, napríklad škáry pri styku panelov, prípadne pracovné škáry, ktoré sú presne určené už vo fáze plánovania.

Stenové debnenie

Pri systémoch stenového debnenia je potrebné rozlišovať medzi rámovým a nosníkovým debnením. V špeciálnych prípadoch je prezentované aj systémom kruhového debnenia.

Stropné debnenie

Rovnako ako systém nosníkového debnenia stien sú aj stropné debnenia vyrobené z drevených alebo kovových nosníkov, ktoré sa vyznačuje širokou škálou použiteľnosti.

Stropné stoly, ktoré sa väčšinou používajú pre veľké stropné plochy pozostávajú z rovnakých systémových komponentov. Vďaka veľkým rozmerom preglejok je redukovaný počet spojov, čo umožňuje vyššiu kvalitu pohľadového betónu.

Stĺpové debnenie

Stĺpové debnenie alebo debnenia podperných konštrukcií sú odvodené od rámového alebo nosníkového debnenia. Vďaka čomu je výsledný efekt veľmi podobný. Pre splnenie požiadaviek na kvalitu stĺpov alebo podpier je dôležitý vhodný výber debniacich systémov, ktoré určujú požiadavky na priečny rez stĺpov, vyhotovenie rohov, kvalitu povrchu betónu, použitých preglejok a nosníkov.

3D debniace systémy

Často požadujú investori a architekti pri výstavbe kultúrno - spoločenských alebo reprezentačných budov optické zvýraznenia s neobyčajnými stavebnými tvarmi. Tieto takzvané 3D povrchy sa dajú len veľmi ťažko zrealizovať bežnými systémami debnenia, keďže sa vyžaduje aby povrchy mali najvyššiu kvalitu pohľadového betónu a aby boli rohy dokonale ostré. Pre takéto extravagantné stavby je potrebné vyvinúť špeciálnu debniacu konštrukciu na mieru.

Viac informácii nájdete na peri.sk

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok