Matovič klame, tvrdí SaS. Pripomenula mu, ako to bolo s odškodňovacím zákonom

TA3
21.7.2021 15:30

Strana Sloboda a Solidarita reagovala na vyjadrenie ministra financií Igora Matoviča. SaS sa ohradila voči jeho slovám o tom, že by bola proti odškodňovaciemu zákonu, a označila ich za klamstvá.

ROZHOVOR: Matovič a Blaha sú majstri Facebooku. Neuškodil by im detox, hovorí expert
TASR/Jaroslav Novák

Koaličná strana SaS nesúhlasila so zvyšovaním deficitu štátneho rozpočtu, a teda ani s financiami na odškodňovanie podnikateľov. Matovič to uviedol v stredu po rokovaní vlády v súvislosti s avizovaným odškodňovacím zákonom.

"Keď chcete niekomu prispieť peniaze, musíte mať peniaze v štátnom rozpočte. Všetkým, celému Slovensku, je verejne známy postoj strany SaS, ktorá nesúhlasila s navyšovaním deficitu štátneho rozpočtu, tým pádom neodsúhlasili ani peniaze na odškodňovanie podnikateľov," podotkol Matovič.

Ako sulíkovci reagovali, už viackrát a opakovane sa vyjadrili, že súhlasia s navýšením výdavkov štátneho rozpočtu na "všetky covidové položky", nesúhlasia však s predkladanu výškou.

"Zdá sa, že treba Igorovi Matovičovi pripomenúť, že navýšenie štátneho rozpočtu o 3,7 miliardy eur mu prešlo 28. mája bez ohľadu na názor a hlasovanie strany SaS. Teda peniaze na odškodňovací zákon má k dispozícii," reagovala SaS a dodala, že odškodňovací zákon predkladal predseda SaS Richard Sulík už viackrát, no zatiaľ bez úspechu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok