Kolíková chce Žitňanskú za podpredsedníčku parlamentu. Verí, že sa s tým stotožní aj Remišová

TA3 TASR
21.7.2021 14:41

Šéfka rezortu spravodlivosti Mária Kolíková chce, aby bola poslankyňa Jana Žitňanská kandidátkou na podpredsedníčku Národnej rady SR. „Myslím si, že je to náležitá funkcia, kde by bolo dobré mať aj ženu,“ uviedla Kolíková po stredajšom rokovaní vlády.

Verí, že sa s tým stotožní aj Remišová

Kolíková verí, že sa s týmto stotožní aj predsedníčka strany Veronika Remišová a návrh bude prerokovaný v rámci koalície. Zároveň Kolíková nekomentovala, či by chcela zmenu na poste predsedu poslaneckého klubu Za ľudí. Doplnila, že o tomto zatiaľ v strane nerokovala.

Kolíková zdôraznila, že po tom, ako bol Michal Luciak odvolaný z funkcie štátneho tajomníka rezortu spravodlivosti, ako ministerka získala medzi poslancami silnejšiu legitimitu. „Chcem spraviť kľúčové reformy, osobitne, keď sa takto hýbe naša strana je dôležité, aby som mala silnú stabilitu a legitimitu. A týmto spôsobom ju mám,“ dodala. Ministerka zopakovala, že prostriedkom k vyriešeniu sporu v strane je zvolanie veľkého snemu.

O návrhu na funkciu podpredsedníčky NR SR sa chce Žitňanská rozprávať interne s kolegami. Mrzí ju, že sa o tejto predstave ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej dozvedela z médií. Dodala, že túto ponuku dostala už niekoľkokrát, naposledy od Remišovej.

Remišová v stredu vyhlásila, že verí, že po Luciakovom návrate do Národnej rady SR Kolíkovej frakcia nepristúpi k odvolaniu Jany Žitňanskej z postu predsedníčky ich poslaneckého klubu. Remišová podotkla, že Žitňanská mala vo voľbách toľko krúžkov ako celá Kolíkovej frakcia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok