Pápež na Slovensku navštívi štyri mestá, zverejnili jeho program

TA3 TASR
21.7.2021 13:41

Pápež František na septembrovej návšteve Slovenska navštívi Bratislavu, Košice, Prešov a Šaštín. Stretne sa s troma najvyššími ústavnými činiteľmi, ale aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca.

Privítanie na letisku

Informovala o tom tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska. Program pápeža na Slovensku sa má začať v nedeľu 12. septembra oficiálnym prijatím na letisku v Bratislave. Nasledovať bude ekumenické stretnutie na Apoštolskej nunciatúre v Bratislave, ale aj súkromné stretnutie s členmi Spoločnosti Ježišovej.

V pondelok 13. septembra čaká pápeža privítanie v Prezidentskom paláci. Absolvuje zdvorilostnú návštevu u prezidentky SR Zuzany Čaputovej aj stretnutie s predstaviteľmi štátu, občianskej spoločnosti a diplomatického zboru.

Stretnutie so židovskou komunitou

V Katedrále svätého Martina sa stretne s biskupmi, kňazmi, zasvätenými osobami, seminaristami a katechétmi. Navštívi tiež centrum Betlehem v Bratislave. Čaká ho tiež stretnutie so židovskou komunitou. V pondelok večer sa s pápežom stretne aj predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a predseda vlády Eduard Heger (OĽANO).

Utorkový program sa bude odohrávať na východe Slovenska. Začne sa božskou liturgiou svätého Jána Chryzostoma v Prešove, ktorej bude predsedať Svätý Otec. V Košiciach ho čaká stretnutie s rómskou komunitou na Luníku IX. a s mladými na miestnom štadióne. Posledný deň návštevy, v stredu 15. septembra, strávi pápež v Šaštíne. Po modlitbovom stretnutí s biskupmi sa uskutoční svätá omša s homíliou Svätého Otca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok