Z Británie hlásia najviac úmrtí na covid od marca, zvýšil sa aj počet nových prípadov

TA3 TASR
20.7.2021 19:54

Spojené kráľovstvo zaznamenalo v utorok 96 úmrtí v súvislosti s koronavírusom za posledných 24 hodín, čo je najviac za jeden deň od marca tohto roka, informovali agentúra AP a spravodajská stanica Sky News.

V Európe bude do augusta päťkrát viac prípadov covidu, odhaduje ECDC
TASR/AP

Za uplynulý deň zaregistrovali v krajine tiež 46.558 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je tiež viac ako predchádzajúci deň, keď v Británii zaevidovali 39.950 nových prípadov a 19 úmrtí. Pred týždňom hlásili v krajine 36.660 nových prípadov a 50 úmrtí.

Podobný počet úmrtí ako v utorok pritom v Británii naposledy zaznamenali 24. marca, keď v spojitosti s covidom hlásili 98 úmrtí. Celkovo v krajine evidujú už 128.823 úmrtí. Spojené kráľovstvo je celosvetovo siedmou krajinou s najväčším počtom úmrtí v súvislosti s koronavírusom.

Počet hospitalizovaných za posledný týždeň vrástol o 38,4 percenta, keď za posledných sedem dní prijali do britských nemocníc 4500 pacientov s covidom.

Nárast počtu nových prípadov prišiel iba deň po tom, ako v Anglicku prestali platiť takmer všetky zvyšné protipandemické opatrenia vrátane nosenia rúšok a dodržiavania rozostupov. Odborníci však varujú, že zrušenie opatrení by mohlo v nadchádzajúcich týždňoch zapríčiniť ďalší nárast počtu nových prípadov a aj úmrtí.

Británia je však na tom dobre so zaočkovanosťou obyvateľov. Plne očkovaných je tam viac ako 36,2 milióna obyvateľov, uvádza Sky News.      

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok