Bombu odviezli, ulice v centre Bratislavy sú opäť priechodné

TA3 TASR
20.7.2021 15:55

Ulice v okolí Mlynských nív v Bratislave, ktoré boli z bezpečnostných dôvodov pre nález leteckej bomby na Chalupkovej ulici uzatvorené, opäť otvorili. Obnovila sa aj mestská hromadná doprava a autobusová regionálna doprava v tomto okolí. Po prevezení bombu bezpečne zneškodnili v utorok večer v areáli ministerstva vnútra pri bratislavských Rusovciach.

Otvorili autobusovú stanicu

"Premávka liniek MHD v oblasti Mlynských nív je obnovená v plnom rozsahu. Odklon dotknutých liniek je zrušený," informuje na svojom webe Dopravný podnik Bratislava. Autobusový dopravca Slovak Lines na sociálnej sieti uviedol, že opäť otvorili autobusovú stanicu na Bottovej. 

"Všetky spoje z nej budú v najbližšej dobe odchádzať podľa pôvodného cestovného poriadku bez obmedzení, ale treba počítať s miernym meškaním," spresnil dopravca s tým, že prvý spoj do rakúskeho prihraničného mesta Hainburg an der Donau bude odchádzať o 16.30 h.

Mlynské nivy, Košická a Landererova v okolí autobusovej stanice sú podľa Zelenej vlny RTVS opäť otvorené. "Na križovatke Landererova – Košická – Prístavná – Most Apollo nefungujú semafory, premávku riadi polícia," spresnila.

Evakuovali okolie stavby

Leteckú bombu z čias bombardovania rafinérie Apollo v roku 1944 našli v utorok ráno počas pyrotechnického prieskumu staveniska na križovatke ulíc Bottova – Chalupkova v centre Bratislavy, kde má vyrásť developerský projekt Metropolis.

Po nahlásení nájdenej bomby polícii bolo stavenisko vyprázdnené a polícia z preventívnych dôvodov evakuovala okolie stavby, priľahlé ulice i autobusovú stanicu na Bottovej. V centre Bratislavy sa preto tvorili rozsiahle kolóny. Obmedzená bola aj MHD a regionálna autobusová doprava. Po prevezení bombu bezpečne zneškodnili v utorok večer v areáli ministerstva vnútra pri bratislavských Rusovciach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok