Krása „to go“: Triky, ako vyzerať na cestách vždy skvele

CK Satur
20.7.2021 12:27

Vedeli ste, že cestovanie za oddychom a zážitkami nás robí doslova pôvabnejšími? Než vyrazíte do sveta, pribaľte si do batožiny praktické vychytávky, aby ste sa na dovolenke nielen cítili, ale aj vyzerali ako vaše najkrajšie Ja.

Krása „to go“: Triky, ako vyzerať na cestách vždy skvele
Shutterstock

Bezstarostná dovolenka = najlepší skrášľujúci prostriedok

Nie je to žiadne klišé, stačí si poprezerať váš album z ciest. Bezstarostný úsmev a iskra v očiach hovoria za všetko. To, že dovolenka nás robí krajšími, nie je iba pozorovaním, ale faktom a môže za to nižšia hladina kortizolu, keď sa cítime odpočinutí. Tento stresový hormón súvisí s extrémnou fyzickou a mentálnou záťažou a jeho pozitívom je, že v čase krízy nám pomáha prežiť. Lenže má to svoju daň. Keď ho v krvi „pláva“ veľa, odrazí sa to na zlom stave pleti, nechtov, vlasov a celkovo unavenom vzhľade. Preto je kortizol to posledné, čo potrebujete pri plánovaní bezstarostnej dovolenky.

Obzvlášť v čase globálnej pandémie, keď sa žiaden cestovateľský  plán A nezaobíde bez plánu B. Nepredvídateľné zmeny letových rozvrhov aerolínií či podmienok pre vstup do dovolenkových destinácií robia z cestovania na vlastnú päsť priam až adrenalínový šport. S tým rozdielom, že keď po všetkých peripetiách docestujete domov, necítite sa ako víťaz, ale ako človek, čo je zrelý na ďalšiu dovolenku! Práve teraz je najlepší čas nechať manažovanie ciest na profesionálov, nech je vaším najväčším „stresom“ len obava, či budú mať vašu obľúbenú príchuť v plážovom zmrzlinovom stánku. 

Shutterstock Shutterstock

CK SATUR je vždy na tepe najaktuálnejších informácií súvisiacich so zavádzanými opatreniami, takže sa včas dozviete o každej dôležitej zmene covidovej mapy. A ak sa vám jej update nebude páčiť, žiaden stres. Vďaka programu Flexi Leto môžete v pohode meniť termíny aj destinácie tak, aby sa nič nepostavilo medzi vás a zaslúžené dovolenkové rozmaznávanie.

Odbremenenie od stresujúcich častí plánovania dovolenky je prvou a najlepšou skrášľujúcou vychytávkou. Aké sú tie ďalšie?  

Puzdro na kontaktné šošovky

Shutterstock Shutterstock

Odkladáte si doma staršie puzdrá? Výborne! Po ceste na dovolenku ich oceníte ako multifunkčný obal, ktorý sa hladko zmestí do 100-mililitrového letiskového limitu pre tekutú kozmetiku a zaberie len minimum miesta. Môžete doň preliať napríklad denný a nočný krém alebo obľúbené líčidlá.

Stará dobrá vazelína

Shutterstock Shutterstock

Apropo, líčidlá. Na dovolenke si vystačíte s ich minimom. Slnko a slaný vzduch vás nalíčia najkrajšie. Zabudnite na dlhotrvajúce rúže. V spojení s vysokou vlhkosťou vzduchu a tropickými teplotami zbytočne povedú k vysušovaniu a spálené pery sú nepríjemnosť, ktorú na dovolenke určite nechcete riešiť. Prirodzený lesk pier zvýrazníte vazelínou, najlepšie s prímesou betakaroténu a ochranným SPF faktorom. Kozmetický zázrak leta využijete na hydratovanie pier, ale aj na popraskané lakte či kolená.

Minerálka v spreji  

Shutterstock Shutterstock

Oceníte ju na pláži a menšie balenie aj počas letu, aby sa hodiny v suchej klíme lietadlovej kabíny nepodpísali na mdlom vzhľade vašej pleti. Dva-tri streky na tvár poskytnú instantné osvieženie a príjemne schladia. Veľkou výhodou je tiež bezkontaktné aplikovanie, ktoré je hygienickejšie, pretože pri použití nedochádza k žiadnemu prenosu baktérií.

Čajový budíček

Shutterstock Shutterstock

Prvý deň na dovolenke? Známky únavy po ceste spoľahlivo zažehnáte čajom. Po zaliatí vrecúška neodhadzujte, ale na 15 minút odložte do chladničky. Vychladené ich priložte na zatvorené viečka a nechajte chvíľu pôsobiť. Chladivý efekt v spojení s tanínom obsiahnutým v čaji stimulujú krvný obeh a zmierňujú opuch, takže vaša premiéra na pláži sa zaobíde bez nežiaducich kruhov pod očami.

Morské vlny vo vlasoch

Shutterstock Shutterstock

Všimli ste si, že po kúpaní v mori sú čerstvo osušené vlasy ako vyfúkané od kaderníka? Objavte skrytý stylingový potenciál prírody a ak máte príležitosť, výdatne sa vykúpte v morských vlnách – pomôžu vám prirodzene a bez chémie rozvlniť pramienky vlasov. Tajomstvo spočíva v kryštálikoch soli, ktoré výrazne pridávajú účesu na objeme a navyše uľahčujú ďalšiu úpravu vlasov.

Piesková masáž

Shutterstock Shutterstock

Ten pocit, keď môžete konečne vyzuť topánky a vymeniť parkety za pieskový „koberec“! Prechádzky po pobreží majú regeneračný efekt na dušu aj na telo. Kontakt bosých chodidiel s prírodným podložím funguje ako reflexná masáž a vďaka nerovnému povrchu piesku alebo jemných skaliek sa do práce zapája väčšia skupina svalov, takže plážová prechádzka je zároveň perfektnou aeróbnou aktivitou. Doprajte si ju pri východe alebo západe slnka, nech naplno precítite jej skrášľujúci a povzbudzujúci účinok bez rizika ostrých poludňajších lúčov. 

TIPY, AKTUALITY A ZAUJÍMAVOSTI O CESTOVANÍ VÁM PRINÁŠA CK SATUR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok