Poznáte všetky letné športy, v ktorých sa bude súťažiť na olympiáde v Tokiu?

TA3/hm
20.7.2021 07:00

Športoví nadšenci už odrátavajú posledné dni a hodiny do začiatku letných olympijských hier v japonskom Tokiu. Pôvodne sa mali konať takto pred rokom, no pre zúriacu pandémiu dostali nový termín. Začínajú sa už v piatok 23. júla. Poznáte všetky letné športy, v ktorých sa bude tento rok na olympiáde súťažiť?

Poznáte všetky letné športy, v ktorých sa bude súťažiť na olympiáde v Tokiu?
TASR/AP

V poradí XXXII. olympiáda sa uskutoční od 23. júla do 8. augusta v Tokiu a predstaví sa na nej dokopy 41 slovenských športovcov a tisíce ďalších z celého sveta , XVI. paralympiáda je na programe 24. augusta až 5. septembra. 

Slovenskí reprezentanti sa predstavia v športoch ako atletika, športová streľba, golf, vodný slalom, plávanie, box, stolný tenis, zápasanie voľným štýlom, bedmintom, lukostreľba, rýchlostná kanoistika, športová gymnastika, cestná cyklistika či tenis. Letných športov, v ktorých sa bude na tokijskej olympiáde súťažiť je podľa webu olympic.sk celkovo 46.

Zoznam letných športov

Medzi letné športy, v ktorých sa bude v Tokiu súťažiť patria šerm, športová streľba, tenis, triatlon, veslovanie, volejbal, vzpieranie, gréckorímske zápasenie, zápasenie voľným štýlom, diaľkové plávanie, cyklistika bmx, stolný tenis, taekwondo, golf, moderná gymnastika, plážový volejbal, jachting, basketbal, bedminton.

Patrí medzi ne aj box, dráhová cyklistika, cestná cyklistika, horská cyklistika, džudo, futbal, športová gymnastika, skoky na trampolíne, hádzaná, atletika, jazdectvo, rýchlostná kanoistika, vodný slalom, lukostreľba, moderný päťboj, plávanie, skoky do vody, synchronizované plávanie, vodné pólo, pozemný hokej. Najnovšie sa medzi ne dostalo aj karate, športové lezenie, basketbal 3x3, surfing, skejtbording, softbal a bejzbal.

Športovú udalosť roka budú sprevádzať prísne opatrenia, ktoré majú zabrániť šíreniu koronavírusovej infekcie. Olympiáda sa uskutoční bez domácich i zahraničných divákov. Reprezentanti budú v tzv. bublinách, ktoré sú takisto jedným z opatrení na zábranenie šírenia vírusu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok