Žena sa počas letu pokúšala otvoriť dvere lietadla. Posádka ju k sedadlu prilepila páskou

TA3
17.7.2021 21:00

Na sociálnej sieti sa objavilo video cestujúcej v lietadle prilepenej lepiacou páskou k sedadlu. Agresívnu ženu údajne takýmto spôsobom spacifikovali po tom, čo mala zaútočiť na letušky a počas letu sa zároveň pokúšala otvoriť dvere lietadla.

Žena sa počas letu pokúšala otvoriť dvere lietadla. Posádka ju k sedadlu prilepila páskou
TASR/AP

Snažili sa ju upokojiť

190 cestujúcich letu spoločnosti American Airlines č. 1774 nastúpilo minulý týždeň do lietadla a usadilo sa na svoje miesta, na približne dvojhodinový let. Elizabeth LaClairová sedela v druhom rade, keď počula ženu sediacu za ňou, ako hovorí mužovi vedľa nej, že si neželá, "aby už viac lietadlo letelo hore", píše Washington Post.

Podľa Elizabeth vyzerala žena veľmi zvláštne. "Bola čoraz viac rozrušená, začala byť veľmi hlučná. Muž, ktorý sedel vedľa, sa ju spolu s letuškami snažil milým spôsobom upokojiť, no nič nezaberalo," konkretizovala cestujúca.

Zrazu sa tridsiatnička so zelenými vlasmi rozbehla k dverám lietadla a pokúšala sa ich otvoriť, opisuje situáciu Elizabeth.

Mala pohrýzť letušku

Letušky sa ženu podľa svedkyne snažili čo najrýchlejšie skrotiť a upokojiť v priestore pre posádku. Nič však nezaberalo, cestujúca začala kopať a kričať. Letušky ju napokon prilepili lepiacou páskou o sedadlo.

American Airlines incident vo svojom vyhlásení potvrdila. Uvádza, že posádka nahlásila "potenciálny bezpečnostný problém" po tom, čo sa žena pokúsila otvoriť dvere lietadla a fyzicky napadla a pohrýzla letušku.

Ocenili profesionalitu svojej posádky

"Cestujúca bola pripútaná, až kým lietadlo nepristálo na letisku Charlotte, kedy ju mohli prevziať zdravotníci," uvádza sa vo vyhlásení. "Tlieskame našej posádke za profesionalitu a rýchlu snahu ochrániť osoby na palube.".

Na otázku Washington Post, či politika leteckej spoločnosti umožňuje použitie lepiacej pásky na obmedzenie pohybu cestujúcich, hovorca neodpovedal. Informoval však, že žene bude nateraz zakázaný vstup na ďalšie lety a čaká sa vyšetrenie celého incidentu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok