Zvolen si z Košickej Steel arény odniesol tri body

TA3, SITA
23.10.2012 23:03

Šláger 10. kola hokejovej extraligy medzi Košicami a Zvolenom neodohrali v riadnom termíne pre požiar v Steel aréne. Líder tabuľky sa tak predstavil na východe republiky o 11 dní neskôr.

Zvolen si z Košickej Steel arény odniesol tri body
SITA

HC Košice - HKm Zvolen 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Góly: 18. L. Jurík (L. Pokovič, Michal Chovan), 20. Škvaridlo (Michal Chovan, J. Mucha) 46. Škvaridlo (L. Jurík, J. Mucha), 57. Podkonický (Brabenec) 
Vylúčení: 6:7 na 2 min, navyše: Podkonický a Šiška (obaja Zvolen) na 10 min za nešp. správanie, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner - Rovenský, Snášel, 4294 divákov 
Zostavy:
Košice: Hylák - Kolba, Martin Chovan, M. Macejko, Deyl, M. Takáč, Michal Novák, Šeda - Š. Novotný, T. Marcinko, R. Jenčík - Spilar, Róbert Huna, Richard Huna - Marcel Haščák, Marek Slovák, Pašek - Mlynarovič, E. Piatak, P. Svitana 
Zvolen: Šimko - P. Hraško, Juraško, L. Pokovič, J. Mucha, Ťavoda, M. Šiška - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - T. Méry, M. Jurík, Martin Ďaloga - Čanky, Huňady, Síkela

Priebeh zápasu:
V úvodnej päťminútovke dohrávaného stretnutia zamestnal domáceho gólmana Podkonický a po ňom aj Zuzin. Košičania sa mohli dostať do vedenia, keby Novák využil svoju príležitosť, trafil však len dobre postaveného brankára Šimka.

Ten mal krátko na to šťastie, keď strelu Slováka zastavila žŕdka. V 9. min nariadil rozhodca Müllner trestné strieľanie, ale Róbert Huna ho poslal priamo do lapačky Šimka. V 18. min sa Zvolen ujal vedenia. Pri vylúčení Slováka prihral Pokovič Lukášovi Juríkovi, a ten pohotovo zakončil. Jedenásť sekúnd pred prvou prestávkou pridali hostia druhý gól, keď strelu Chovana tečoval Škvaridlo.

V druhej tretine sa spoza hráča pokúšal presadiť Zuzin. Individuálny prienik Haščáka skončil na Šimkovi a puk do bránky Zvolena nepretlačil ani Pilár. V 39. min hrali domáci presilovku, Novákovi však unikol Chovan, domáci hráči si pomohol faulom a nasledovalo trestné strieľanie, Chovan ho nepremenil.

V pohode hrajúci Zvolen v tretej tretine bezproblémovo kontroloval hru. V 46. min ťažili hostia opäť z presilovky, tretí gól pridal Škvaridlo. V 57. min spečatil víťazstvo lídra Podkonický, pričom už Zvolenu tlieskal košický štadión. 

Hlasy:

Radim Rulík (tréner Košíc): "Zápas sme nezačali zle, ale nedali sme góly. Dostali sme lekciu v presilovkách, Zvolen ich hral jednoducho a správne. Myslím si, že aj tie vylúčenia boli zbytočné. Súper sa dostal do vedenia a to nahralo jeho taktike. Po tretej využitej presilovke Zvolenčania ovládli hru, my sme sa dostali do kŕča, mužstvu nemôžem vyčítať chýbajúcu snahu, ale ten zápas sa nám vôbec nepodaril. Zvolen bol efektívnejší a zaslúžene získal tri body."

Peter Mikula (tréner Zvolena): "Hralo sa nám dobre. Po nedeľňajšom zápase, ktorý sme zbabrali, sme si povedali isté veci a v tomto stretnutí sme si napravili reputáciu. Podali sme disciplinovaný výkon a stalo sa to, čo sa stáva zriedkakedy, tlieskali nám súperovi fanúšikovia. Najmä v prvej tretine sme ubránili presilovky súpera. Vďaka našim presilovkám sme sa dostali do vedenia. V tretej tretine sme už duel kontrolovali. Ďakujem našim hráčom, ale aj košickým divákom za to, že ocenili náš výkon."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok