V zatopenom tuneli uviazlo 14 robotníkov, Čína rozbehla veľkú záchrannú akciu

TA3 TASR
16.7.2021 09:41

Stovky záchranárov pokračovali v piatok v snahe vyslobodiť 14 stavebných pracovníkov, ktorí vo štvrtok ráno uviazli v zatopenom tuneli v juhočínskom meste Ču-chaj. Informovala o tom agentúra AFP.

V zatopenom tuneli uviazlo 14 robotníkov, Čína rozbehla veľkú záchrannú akciu
TASR/AP

Skupina pracovníkov uviazla v podzemnej časti výstavby nového úseku diaľnic, ktorá sa zrútila vo štvrtok v skorých ranných hodinách, uviedol Jen Ta-wu, zástupca generálneho riaditeľa železničnej skupiny.

Okolo 03:30 h pracovníci v tuneli začuli "neobvyklý hluk" a rozhodli sa premiestniť do bezpečia, priblížil Jen Ta-wu, ale voda začala prúdiť dovnútra, skôr ako sa všetci dostali von. Predpokladá sa, že uviazli zhruba 1160 metrov od vchodu do tunela.

Veľký prílev vody na začiatku tunela, ktorý vedie pod nádržou, komplikuje záchranné práce. Pri odčerpávaní vody pomáha päť nákladných áut s vodnými čerpadlami, pričom v okolí je v pohotovosti ďalších 20 vozidiel.

Stavba je súčasťou urbanistického plánu výstavby nových diaľnic prepájajúcich mesto s obrovským mostom spájajúcim Hongkong, Macao a Ču-chaj, uvádza sa na webovej stránke miestnej samosprávy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok