Mužov nestresuje najviac finančná situácia, ale niečo celkom iné

TA3/zm
16.7.2021 16:00

Žena má toľko povinností v hlave a vecí, kvôli ktorým sa stresuje, že by ste očakávali podobné správanie aj od mužov. Ich rebríček stresových faktorov je však celkom odlišný od nášho.

Mužov nestresuje najviac finančná situácia, ale niečo celkom iné
Pexels/Andrea Piacquadio

Podľa prieskumu na webovej stránke longevita.com sú muži definitívne z iného cesta než my ženy. Portál si zobral vyše dve tisícky chlapov, u ktorých vyhodnocovali mieru stresu. Dotazník bol rozdelený do kategórii a respondenti uvádzali, čo im spôsobuje nervové vypätie a jednotlivé faktory medzi sebou porovnávali. Netreba veľa slov, lepšie je pozrieť sa na výsledky.

Gól!

Prvé miesto je minimálne pre nežnejšie pokolenie prekvapivé. Chlapov najviac stresuje športový zápas, najmä ak hrá ich obľúbený tím a ide o dôležité stretnutie. Až 72 percent mužov označilo tútp činnosť za “nervydrásajúcu“.

Zabezpečenie a istoty

Čiže nie hypotéka, peniaze, účty, povinnosti, ale šport! No na obranu mužov, finančné zabezpečenie je pre nich stresový faktor číslo dva a zhodlo sa na tom 68 percent opýtaných. V podstate s tým súvisí aj tretia priečka s 58 percentami. Tam skončila kúpa nehnuteľnosti, ako veľká finančná investícia, z ktorej vyplýva u mužov obava, aby nevyhodili peniaze zbytočne a zvládali dom či byt splácať.

Nervozity kvôli výzoru

Tretie miesto však opäť pobaví ako prvá priečka. Našich milých partnerov až v 39 percentách trápi strata vlasov!  Takže výzor neriešime len my ženy, skutočne je veľkou témou aj pre naše polovičky, len v trochu inej forme, čo potvrdzuje aj ďalšie miesto stredových faktorov. 30 percent respondentov zapojených do prieskumu trápi veľkosť ich mužskej pýchy. Ostáva ešte skupina 18 percent, čo sú chlapi stresujúci sa kvôli svojej váhe, respektíve najmä kvôli zväčšujúcemu sa brušku.     

Témy: Vzťahy
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok