Pri hľadaní prezidentského kandidáta sa spomínal herec i kňaz

TA3, TASR
23.10.2012 15:18

Opozícia sa zatiaľ nezhodla na spoločnom kandidátovi na prezidenta. V tejto súvislosti sa však spomína hneď niekoľko, aj apolitických osobností.

Pri hľadaní prezidentského kandidáta sa spomínal herec i kňaz
SITA

Kňaz do prezidentského paláca?

Róbert Bezák, Iveta Radičová, Andrej Kiska, Pavol Hrušovský, ale aj Milan Lasica. To sú vraj mená, ktoré sa objavili v diskusiách opozície o spoločnom prezidentskom kandidátovi. "Objavujú sa viaceré mená, aj meno pána Bezáka, Kisku či pani Radičovej," povedal podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec.

Dodal, že je dôležité, aby sa títo ľudia k možnej kandidatúre vyjadrili. Upozornil, že bez ich záujmu kandidovať politické strany ich navrhnúť nemôžu. Štefanec poznamenal, že v súčasnosti prebiehajú v pravici diskusie o spoločnom kandidátovi, ale o menách je predčasné hovoriť. "Naším záujmom je spoločný kandidát," zopakoval.

Čarnogurský má záujem

Záujem kandidovať avizoval zatiaľ Ján Čarnogurský. Doteraz sa ako možní kandidáti spomínali premiér Robert Fico, bývalý šéf KDH Pavol Hrušovský, bývalý veľvyslanec v USA Martin Bútora a aj zakladateľ Dobrého Anjela Andrej Kiska. V koaličnom tábore sa šepkalo aj o Milanovi Ftáčnikovi či Pavlovi Paškovi.

Prezidentské voľby sa na Slovensku uskutočnia v roku 2014. Podľa Ústavy môže kandidáta na hlavu štátu navrhnúť minimálne 15 poslancov alebo 15 tisíc občanov formou petície. Kandidát musí mať minimálne 40 rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok