Vakcinačné centrá sa otvoria všetkým, registrácia už nebude potrebná

TA3
13.7.2021 14:36

Na Slovensku sa zatiaľ neuvažuje o presunutí očkovania do obchodných centier či na vlakové stanice, potvrdil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič uviedol, že očkovanie sa dostane bližšie k ľuďom vďaka mobilným tímom.

Lengvarský sa v utorok stretol s predsedami samosprávnych krajov, aby sa dohodli na ďalšej očkovacej stratégii. Očkovanie chcú zintenzívniť cez mobilné očkovacie tímy, lepšiu spoluprácu s obvodnými lekármi, ale tiež otvorením veľkokapacitných centier aj tým, ktorí sa vopred neobjednajú. Minister zdravotníctva dúfa, že tento krok priláka viac záujemcov o vakcínu.

Zatiaľ sa preto podľa jeho slov neuvažuje o tom, že by sa očkovalo aj v nákupných centrách či iných miestach, ako to robia napríklad v Česku. Predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič ho doplnil, že očkovanie majú bližšie ľuďom priniesť práve mobilné očkovacie tímy, ktoré vedia prísť aj do najmenších dedín. Najlepšou možnosťou je, keď sa dohodnú so starostami dedín.

Otázkou je aj režim na hraniciach, ktorý odrádza mnohých turistov od návštevy Slovenska. Bratislava a región Tatier už teraz hovoria o rekordne nízkej návštevnosti turistov zo zahraničia. Minister však uviedol, že nepredpokladá veľké zmeny na hraniciach. Myslí si, že aj ďalšie krajiny postupne prejdú na prísnejšie opatrenia v tejto oblasti. Upozornil na Maltu, ktorá od stredy na svoje územie pustí len zaočkovaných turistov.

V utorok sa objavili informácie tiež o tom, že v pondelok sa na koaličnej rade dohodlo, aby štát preplácal časť antigénových a PCR testov. Lengvarský však na tieto otázky odpovedal s tým, že nič konkrétne dohodnuté nebolo a všetky detaily budú ešte predmetom rokovania na ďalšej koaličnej rade. Tá sa uskutoční budúci pondelok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok