Zakladateľ J&T Tkáč konsoliduje investície s českým miliardárom Křetínským

TA3 TASR
13.7.2021 12:31

Spoluzakladateľ finančnej skupiny J&T Finance group SE Patrik Tkáč konsoliduje spoločné investície s českým miliardárom Danielom Křetínským a svoje vlastnícke podiely v spoločných projektoch prevedie do holdingu J&T Capital Partners. V utorok o tom informoval hovorca J&T Banky Milan Janásik.

Zakladateľ J&T Tkáč konsoliduje investície s českým miliardárom Křetínským
TASR/Henrich Mišovič

Tandem Tkáč a Křetínský

„Cieľom novej, v Česku založenej holdingovej spoločnosti je správa a rozvoj všetkých existujúcich a budúcich podielov v spoločných obchodných projektoch tandemu Tkáč a Křetínský,“ uviedol Janásik. Holding už odkúpil 44-percentný podiel v spoločnosti EPH, ktorá združuje pôvodné investície v energetike, a počas nasledujúcich mesiacov odkúpi ďalšie vlastnícke podiely, ktoré sú v súčasnosti pod kontrolou Tkáča.

Do J&T Capital Partners by tak mali postupne prejsť 44-percentné podiely vo firmách EP Equity Investment Srl, EP Global Commerce a. s., EC Investments a. s., Czech Media Invest a. s. a holding tiež odkúpi 44-percentný podiel v materskej spoločnosti futbalového klubu AC Sparta Praha.  

Po vydaní súhlasného stanoviska protimonopolných úradov a veriteľov predávajúcich bude do holdingu tiež začlenený nepriamy štvrtinový podiel v španielskych maloobchodných reťazcoch CECOSA Supermercados, S.L.U., a CAPRABO, S.A.U., ktoré prevádzkujú predajne v Katalánsku a na Baleárskych ostrovoch.

Zjednodušenie a prehľadnosť

J&T Capital Partners, respektíve jeho dcérska spoločnosť J&T Energy Holding, ďalej prevezme všetky záväzky z vydaných dlhopisov a zmeniek, ktoré boli zastrešené pod spoločnosťou J&T Energy Financing Limited.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok