Austrálska polícia stráži bytovku, kde vypukla nákaza

TA3 TASR
13.7.2021 10:22

Pre jeden bytový dom v austrálskom meste Sydney zaviedli miestne úrady v utorok prísny lockdown v snahe potlačiť rýchlo sa šíriaci výskyt koronavírusu. Informuje o tom agentúra DPA.

Sydney je v tvrdom lockdowne, infikovaní napriek tomu pribúdajú
TASR/AP

Polícia začala strážiť predný i zadný vchod bytovky v štvrti Bondi, kde testy preukázali ochorenie Covid-19 u deviatich obyvateľov. Odchod z objektu tohto domu i príchod doň boli zakázané. Na jednom z okien budovy sa objavil nápis "Pošlite pivo", na druhom bolo vidieť transparent "Kde je vakcína?", približuje DPA.

V Sydney je v súčasnosti tri týždne trvajúci čiastočný lockdown v dôsledku výskytu koronavírusu. Úrady obyvateľom nariadili, aby nevychádzali z domu – okrem nevyhnutných prípadov, ako sú nákup potravín, lekárske ošetrenie či pravidelné telesné cvičenie. Prísnejšie opatrenia vrátane 14-dňovej povinnej karantény platia pre ľudí, ktorí navštívili lokality vyhlásené za miesta výskytu vírusu.

Plne zaočkovaných proti koronavírusu je necelých desať percent Austrálčanov.

Obyvatelia jednej štvrti na juhozápade Sydney, kde sa vírus v súčasnosti najrýchlejšie šíri, majú nariadené testovať sa každé tri dni v prípade, že chodia do práce.

Plne zaočkovaných proti koronavírusu je necelých desať percent Austrálčanov, obyvatelia sú teda v súvislosti s rýchlo sa šíriacim koronavírusovým variantom delta veľmi zraniteľní. Lockdown v Sydney sa má podľa pôvodného plánu skončiť v piatok, pravdepodobné však je, že sa aj napriek poklesu počtu nových infekcií za uplynulých 24 hodín však jeho predĺži.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok