Bývalý špeciálny prokurátor prišiel o bezpečnostnú previerku

TA3
12.7.2021 22:13

Bývalému špeciálnemu prokurátorovi odobrali bezpečnostnú previerku. Na súdnom procese vypovedal kajúcnik Ľudovít Makó o tom, ako mal pre Kováčika vybaviť človeka, ktorý ho pripraví na test detektorom lži. Detektor je súčasťou previerky.

Kováčik
TASR/Jakub Kotian

Informácie priniesla TV Markíza, podľa ktorej previerku Kováčikovi len nedávno už Národný bezpečnostný úrad odobral. Na súde s bývalým špeciálnym prokurátorom zazneli slová aj o korupcii, jedným z hlavných svedkov je bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó.

„Som mu zadovážil, v podstate cez Borisa Beňu, osobu, ktorá pripravovala Dušana Kováčika na previerky, ktoré mal na Národnom bezpečnostnom úrade formou detektora lži," uviedol na súde Makó. Bezpečnostná previerka je potrebná na to, aby sa špeciálny prokurátor mohol oboznámiť s utajovanými skutočnosťami.

Dušan Kováčik čelí obžalobe zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu prijímania úplatku, zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok