Na večer hrozia búrky. V utorok zase treba rátať s horúčavami

TA3 TASR
12.7.2021 19:47

Slovenský hydrometeorologický ústav varuje pred horúčavami i búrkami. Pre búrky platia najmä na východe Slovenska v pondelok večer výstrahy prvého stupňa. Na utorok vydal SHMÚ viaceré výstrahy prvého a druhého stupňa pred vysokými teplotami, najmä pre západ a juh Slovenska. Informuje o tom na svojom webe.

Na letnom kúpalisku Delňa vrcholia prípravy na otvorenie letnej sezóny
TASR/Milan Kapusta

Výstraha prvého stupňa pred búrkami platí v pondelok večer do 22.00 h pre Košický a Prešovský kraj. Na búrky však SHMÚ upozorňuje aj v Banskobystrickom či Žilinskom kraji.

SHMÚ SHMÚ

V utorok zas treba rátať s horúčavami. Výstraha druhého stupňa platí pre celý Bratislavský kraj, viaceré regióny Košického, Nitrianskeho a Trnavského kraja, ako aj pre okres Veľký Krtíš. V týchto oblastiach podľa SHMÚ môže ojedinele teplota vzduchu dosiahnuť 35 stupňov Celzia, na juhu Slovenska miestami až 36.

Teploty vzduchu v ďalších regiónoch môžu dosiahnuť 33 stupňov Celzia, miestami i 34 stupňov. Výstraha prvého stupňa platí takmer pre celý Banskobystrický a Trenčiansky kraj, ale aj pre niektoré okresy Prešovského kraja a ďalšie regióny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok