Trnavčania podali sťažnosť na výkon rozhodcov

TASR, TA3
23.10.2012 10:00

Vedenie futbalového FC Spartak Trnava reagovalo na komentáre a vyjadrenia zo strany MŠK Žilina o nesprávnych verdiktoch rozhodcov voči ich klubu, ktoré sa objavili v médiách po sobotňajšom stretnutí 13. kola Corgoň ligy.

Trnavčania podali sťažnosť na výkon rozhodcov
SITA

"Mrzia nás vyjadrenia Žilinčanov, konkrétne trénera Fransa Adelaara o tom, že je ťažké vyhrať, keď jeho mužstvo hralo celý čas o jedného menej, pričom bolo zrejmé, že má na mysli výkon rozhodcu Mária Vlka. Rovnako aj Róberta Picha, ktorý povedal, že niektoré akcie Žilinčanov zastavil rozhodca, keď každý kontakt pískal proti nim, respektíve, že sa im hralo ťažko po chybných verdiktoch rozhodcu či tvrdenie, že ich do ničoho nepustil, čím len dokreslil výroky trénera Žiliny Fransa Adelaara. Paradoxom týchto vyjadrení zostáva to, že tieto situácie boli rozoberané viacerými médiami, no ani v jednom z nich nebolo vyjadrenie hráčov, trénera či zástupcov klubu Spartaka Trnava. Pritom pohľad druhej strany by objektívnosti len pomohol," uvádza sa v stanovisku FC Spartak Trnava, ktoré TASR sprostredkoval PR manažér klubu Marek Ondrejka.

Trnavčania sa rozhodli podať sťažnosť na Komisiu rozhodcov v súvislosti s niektorými verdiktmi hlavného arbitra Mária Vlka.

"V 56. minúte hráč Žiliny Ceesay úmyselne stúpil na nášho ležiaceho hráča  Čvirika, za čo mala nasledovať žltá karta a následne červená karta, nakoľko menovaný hráč už jednu ŽK mal. V 72. minúte hráč Žiliny Piaček úmyselne fauloval Vyskočila. V 73. minúte brankár hostí Dúbravka po rohu padol aj s loptou do brány, no podľa rozhodcu gól padol údajne po faule nášho hráča Ciprysa na hosťujúceho gólmana. K žiadnemu kontaktu od nášho hráča však neprišlo. Skôr naopak,  obranca Piaček sotil do Ciprysa v prerušenej hre a bez lopty. Išlo o regulárny gól. V 84. minúte po centrovanej lopte do súperovej šestnástky Angelovič úmyselne vrazil lakťom a kolenom bez úmyslu zasiahnuť loptu do Vyskočila. Išlo o jasný faul v pokutovom území, za ktorý mal byť nariadený pokutový kop. Rozhodca to mal posúdiť ako faul. Uvedené momenty si zástupcovia FC Spartak Trnava viackrát dôkladne  pozreli na DVD a sme presvedčení, že práve tieto situácie výrazne  ovplyvnili priebeh a konečný stav zápasu," píše sa v stanovisku klubu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok