Vakcínu sa snažia dostať ku každému. Očkovali aj v košickej väznici

TA3 TASR
12.7.2021 15:24

Výjazdová očkovacia služba Košického samosprávneho kraja vyrazila okrem obcí, miest či marginalizovaných komunít aj do väznice. V pondelok podala vakcínu proti ochoreniu COVID-19 ľuďom v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Košiciach–Šaci. Za dodržania bezpečnostných opatrení tam očkovací tím podal spolu približne 370 vakcín od spoločnosti Pfizer/BioNTech, informoval Úrad KSK.

Záujemcom o Sputnik sa kráti čas, na registráciu majú posledné dni
TASR/Jakub Kotian

Podľa predsedu KSK Rastislava Trnku je snahou dostať vakcínu ku každému, kto o očkovanie prejaví záujem. Kraj tak pomáha s očkovaním komunitám, ktoré majú sťažený prístup k očkovaniu a nedokážu sa sami zaregistrovať alebo dopraviť do očkovacieho centra či nemocnice.

„Takto sme očkovali klientov a zamestnancov zariadení sociálnych služieb či marginalizované komunity. Najnovšie sme vyrazili k väzňom a postupne sa chystáme aj k zamestnancom firiem, ktoré o túto službu požiadajú. Očkovanie by sme chceli priblížiť aj obyvateľom košických mestských častí, aktuálne zisťujeme záujem o vakcináciu prostredníctvom starostov,“ uviedol Trnka.

Od konca februára KSK podal vo veľkokapacitných centrách, ako aj v rámci výjazdovej služby viac ako 229.000 vakcín proti novému koronavírusu, z toho viac ako 22.000 bolo prostredníctvom výjazdovej služby. Počas aktuálneho týždňa vyrazí za obyvateľmi kraja s výjazdovou službou aj očkovací autobus. Zdravotníci plánujú očkovať v 35 obciach a mestách vrátane dvoch firiem a jedného ústavu na výkon trestu.

V tomto týždni budú na očkovanie k dispozícii všetky tri veľkokapacitné očkovacie centrá. V Košiciach v pondelok očkujú jednodávkovou vakcínou od spoločnosti Johnson & Johnson, v Michalovciach podávajú vakcínu od Pfizer/BioNTech. Opätovne sa veľkokapacitné centrá otvoria cez víkend, a to v Košiciach, Michalovciach i Spišskej Novej Vsi.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok