Falošná sviečková z Maďarska sa našla aj na Slovensku

TASR
22.10.2012 23:39

Bravčové mäso falšované ako hovädzia sviečková sa našlo už aj na Slovensku. Mäso privezené z Maďarska si dala firma, ktorá ho chcela umiestniť na slovenský trh, vopred dobrovoľne overiť u Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS). Laboratórnou analýzou sa však potvrdilo, že sviečková je falošná.

Falošná sviečková z Maďarska sa našla aj na Slovensku
SITA

"Momentálne prebiehajú kontroly v sklade a u distribútora v Bratislave a v Košiciach," priblížila Zuzana Gulová z odboru komunikácie ministerstva pôdohospodárstva. Ďalšie informácie tak rezort zverejní až po ukončení kontroly.

Podľa riaditeľa ŠVPS Jozefa Bíreša priniesol mäso na overenie nákupca, ktorý ho chcel uviesť na slovenský trh. "Bola to samokontrola pre majiteľa, aby vedel čo kúpil, keďže toto mäso je jedno z najdrahších," priblížil pre TASR.

Problém s falošným mäsom z Maďarska sa vo svete objavil aj pred niekoľkými dňami. Vtedy maďarský podnik exportoval do Švédska niekoľko ton mäsa, ktoré predali ako hovädzie. Pri preverení tovaru vysvitlo, že ide o lacnejšie bravčové mäso napustené farbivom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok