Jobbik pri hraniciach protestuje proti bratislavskému diktátu

TASR, Ta3
22.10.2012 13:14

Opozičné ultrapravicové Hnutie za lepšie Madarsko-Jobbik a prívrženci Mládežníckeho hnutia 64 stolíc dnes zorganizovali v maďarskej prihraničnej obci Rajka blokádu jazdného pruhu na ceste smerom k štátnej hranici so Slovenskom.

Nepáči sa im, že slovenská realitná kancelária ponúka v Rajke byty v obytnom parku s tým, že ide o šiesty obvod Bratislavy.

Protestujúci blokujú od 08.00 h do 18.00 h jeden jazdný pruh hlavnej cesty vedúcej na Slovensko. Internetové vydanie denníka Népszabadság v nedeľu napísalo, že Jobbik považuje reklamu za slovenskú provokáciu. Viacerí obyvatelia pre denník uviedli, že to považujú iba za reklamný ťah a nepripisujú mu zvláštny význam.

Regionálny spravodajský server Kisalföld.hu minulý týždeň napísal, že realitná kancelária textom reklamy akoby naznačila, že Rajka sa čoskoro stane súčasťou Bratislavy. Väčšina opýtaných obyvateľov Rajky pre server povedala, že nie je dobé, ak Rajku spájajú s Bratislavou. "Rajke už diktuje Bratislava. Nie tretina, ale už polovica z 3000 obyvateľov sú Slováci a stále prichádzajú noví," cituje server nemenovaného obyvateľa Rajky.

Napriek tomu si nikto z opýtaných nemyslí, že kvôli tomu by stúpalo napätie v obci. Sú radi, že obec sa rozvíja, stavajú sa nové domy, aj keď podľa nich by bolo dobré, keby každý z prisťahovaných platil obci daň. Podľa domácich nečudo, že o Rajke hovoria ako o bratislavskom obvode. Napríklad bratislavský mestský autobus premáva každú hodinu, do neďalekého Mosonmagyaróváru ide denne iba niekoľko spojov, napísal server.

Zábery z protestu

j1.jpg
j2.jpg
j3.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok