Na hraniciach vytvoria jazdné pruhy pre očkovaných, zatiaľ je situácia pokojná

TA3 TASR
6.7.2021 14:02

Polícia žiada občanov, aby si pred príchodom na miesto kontroly na hraniciach pripravili všetky potrebné doklady, potvrdenia alebo mobilné zariadenia s digitálnymi formami potvrdení. Prispejú tak k plynulosti cestnej premávky.

Cestujúcich vybavujú priebežne

Aktuálne je situácia na hraničných priechodoch podľa polície pokojná a cestujúci sú vybavovaní priebežne. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Príslušníci Policajného zboru pri zdravotno-bezpečnostných kontrolách preverujú splnenie povinnosti registrácie na webe e-hranica alebo preukázanie splnenia podmienok na uplatnenie výnimky z karanténnych povinností," upozornila hovorkyňa. Digitálne COVID preukazy kontrolujú prostredníctvom mobilných čítacích zariadení.

Tam, kde je to možné, najmä na veľkých cestných priechodoch, bude podľa hovorkyne vytvorený čo najväčší možný počet jazdných pruhov, pričom jeden jazdný pruh bude určený pre očkované osoby.

Pomoc ponúkla aj armáda

Pri kontrolách pomáhajú policajtom príslušníci Ozbrojených síl SR, v prípade potreby prisľúbili pomoc aj príslušníci Finančnej správy SR. Vybrané menej frekventované hraničné priechody na vnútorných hraniciach sú uzavreté. "O tom, či dôjde k prehodnoteniu uzavretia, respektíve otvorenia niektorých hraničných priechodov, musí rozhodnúť vláda svojím uznesením," dodala Bárdyová.

Od pondelka 5. júla polícia vykonáva náhodné, avšak intenzívne kontroly dodržiavania povinností osôb vstupujúcich na územie SR cez jej vnútorné a vonkajšie hranice vrátane letísk. Vykonávané sú aj vo vytypovaných vlakoch a na vlakových staniciach. Výnimku z kontrol má nákladná doprava. Režim kontrol vychádza zo zaradenia Slovenska do II. fázy alert systému.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok