Týral ju takmer celý život. Žena, ktorá zabila násilného manžela, zostáva na slobode

TA3 TASR
5.7.2021 13:50

Francúzka Valérie Bacotová zastrelila svojho manžela Daniela Polleteho v roku 2016 po tom, čo ju takmer 20 rokov zneužíval a týral. Súd ju odsúdil na štyri roky väzenia, avšak po odpykaní si časti trestu, zostáva na slobode.

Týral ju takmer celý život. Žena, ktorá zabila násilného manžela, zostáva na slobode
TASR/AP

Vráti sa k svojim deťom

Valérie Bacotová bola odsúdená na štyri roky väzenia. Na slobodu ju prepustili po tom, čo si odpykala rok za mrežami. "Chcela by som poďakovať súdu a ľuďom za všetkú podporu. Teraz nastal čas na nový boj za ostatné ženy a zlé zaobchádzanie," povedala novinárom, uvádza cnn.com.

Valérie dodala, že sa jej neuľavilo, skôr sa psychicky a fyzicky vyprázdnila. Jej právnička hovorí, že spravodlivosť bola vykonaná. "Táto žena sa dnes večer vráti k svojim deťom, pre mňa je to obrovské víťazstvo," dodala Tomasiniová. 

Valérie sa priznala k streľbe na Daniela Poletteho v roku 2016. Muž ju podľa súdnych dokumentov začal znásilňovať, keď mala 12 rokov. V tom čase bol Polette jej otčimom, neskôr si Valérie vzal za manželku a stal sa otcom ich štyroch detí. 

Chcela chrániť život svojich detí

Valérie dokonca vydala svoju vlastnú autobiografiu pod názvom "Tout Le Monde Savait" (Všetci vedeli). Píše v nej, že o 25 rokov starší Daniel ju začal znásilňovať, keď mala 12 rokov, otehotnela, keď mala 17 a počas ďalších 18 rokov pokračoval v týraní. "Jednoducho som sa chcela chrániť. Chrániť svoj život a život svojich detí. V mojich očiach na ničom inom nezáležalo," napísala vo svojej knihe.

Súdny proces zdôraznil nedostatok podpory pre obete incestu a domáceho násilia vo Francúzsku. V januári vznikla na podporu Valérie skupina, ktorá v rámci petície vyzbierala 715-tisíc podpisov. Valérie hovorí, že by mala byť potrestaná. Vo svojej knihe však uvádza, že zabitie Daniela bolo jediným spôsobom, ako chrániť seba a svoje deti pred mužom, ktorý jej urobil zo života peklo.

Deti jej pomohli pochovať telo

Valérie dostala ešte väčší strach, ked sa dozvedala, že Daniel sa pýta ich dcéry Karline, či je sexuálne aktívna. "Bála som sa, že ju bude nútiť k prostitúcii. Vedela som, že čím bude staršia, tým jej bude viac ubližovať. Nevedela som, čo mám robiť, " dodala s plačom v súdnej sieni.

Francúzka svojho manžela musela zabiť, pretože ak by to neurobila, zabili by ho jej deti. Bacotová má štyri deti, ktoré boli taktiež odsúdené na podmienečné tresty za spoluúčasť na vražde. Po tom, ako ho Bacotová zastrelila, jej totiž pomohli pochovať jeho telo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok