Tieto rastliny pomáhajú pri bodnutí hmyzom, vedeli ste to?

Tieto rastliny pomáhajú pri bodnutí hmyzom, vedeli ste to? Hamamel virgínsky, foto: Pixabay

Bolestivé uštipnutie hmyzom sa okrem zubnej pasty, ľadu a sódy na pečenie dá liečiť aj inak. Vedeli ste, že tieto rastliny pomáhajú pri bodnutí včelou?

Tieto rastliny pomáhajú na zmiernenie svrbenia pri uštipnutí:

Hamamel virgínsky

ide o zaujímavý krík alebo strom, ktorý je podobný lieske či hrabu. U nás rastie najmä v parkoch. Jeho domovom je hlavne Florida alebo Texas. Tinktúra z hamamelu má veľmi priaznivé účinky nielen pri uštipnutí hmyzom, ale aj pri liečbe ekzémov, psoriázy a aj akné.

Bodla vás včela? Tieto domáce lieky vám pomôžu

Aloe Vera

Pestujete aloe vera? Dobre robíte. Je to úžasný prírodný liek na väčšinu podráždení pokožky vďaka gélu vo vnútri rastliny. Preto, ak vás bodol hmyz, siahnite po svojej rastline.

Aloe vera treba aplikovať na postihnuté miesto a nechať pôsobiť, kým sa upokojí bolesť, svrbenie a akékoľvek ďalšie nepríjemné pocity, ktoré sú vyvolané bodnutím hmyzu.

Levanduľa

Ďalšou rastlinou, ktorá pomáha zmierniť svrbenie a opuch pri uštipnutí je levanduľa. Napriek tomu, že by to mnohí na ňu nepovedali, aj ona má priaznivé účinky, ktoré môžete využiť v prípade potreby. Levanduľa je prírodný protizápalový prostriedok. Preto ho môžete použiť na výrobu vlastných éterických olejov. Levanduľový olej naneste na problémové miesto vpichu a po chvíľke sa reakcia tela na jed zmierni.

Čajovníkový olej

Aj tento olej z čajovníka austrálskeho je úžasným prostriedkom na zmiernenie problémov, ktoré sa objavia na koži po uštipnutí hmyzom. Môžu za to jeho antiseptické účinky, preto sa ho oplatí mať vždy po ruke.