Remišová návštevu pápeža víta: Príde v mimoriadne náročnom čase

TA3
4.7.2021 15:27

Pápež František prichádza v mimoriadne náročnom čase pandémie, pričom upozorňuje, že z morálneho hľadiska by sa mal dať každý zaočkovať. Vicepremiérka a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová to uviedla v súvislosti s potvrdenou septembrovou návštevou pápeža Františka na Slovensku.

Veronika Remišová 1140 px
TASR/Jakub Kotian

"Som veľmi rada, že pápež František dnes oznámil, že navštívi Slovensko od 12. do 15. septembra. Od poslednej návštevy pápeža na Slovensku uplynulo takmer 20 rokov a mnohí z nás majú ešte v živej pamäti návštevu Svätého Otca Jána Pavla II ako veľkú posilu po dlhom období totalitného režimu," zdôraznila Remišová. V čase pandémie je podľa nej dôležitá najmä spolupatričnosť, vzájomná pomoc, súcit a láskavosť.

"Sám pápež vyzýva k láske a ku 'globalizácii nádeje', no zároveň upozorňuje, že z morálneho hľadiska sa každý má dať zaočkovať, pretože očkovaním, podľa jeho slov, rozhodujeme nielen o svojom živote, ale aj o životoch druhých," spresnila s tým, že jeho posolstvo je aj pre Slovensko v tomto období veľmi aktuálne.

Pápež by mal v septembri navštíviť Bratislavu, Prešov, Košice a Šaštín. Návštevu potvrdil v nedeľu pri príhovore a modlitbe Anjel Pána vo Vatikáne. Na Slovensko príde na pozvanie prezidentky SR Zuzany Čaputovej.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok