Polícia bude od pondelka vykonávať intenzívne kontroly pri vstupe na Slovensko

TA3 TASR
3.7.2021 11:59

Polícia SR bude od pondelka vykonávať intenzívne kontroly pri vstupe do SR. „Kontroly sa budú vykonávať taktiež vo vytypovaných vlakoch a na vlakových staniciach. Výnimku z kontrol bude mať nákladná doprava. Niektoré malé, menej dôležité miesta na prekračovanie vnútorných hraníc sa uzavrú,“ informovala TASR hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová s tým, že kontroly sa budú týkať aj letísk.

„Príslušníci Policajného zboru budú pri zdravotno-bezpečnostných kontrolách preverovať splnenie povinnosti registrácie na webe e-Hranica, ako aj preukázanie splnenia podmienok na uplatnenie výnimky z karanténnych povinností,“ spresnila hovorkyňa. Zároveň požiadala občanov, aby si pred príchodom na miesta kontroly pripravili všetky potrebné doklady, potvrdenia alebo mobilné zariadenia s digitálnymi formami potvrdení.

"Policajný zbor je pripravený vykonávať kontrolu digitálnych COVID preukazov EÚ prostredníctvom mobilných čítacích zariadení,“ doplnila. Ďalej uviedla, že policajti budú vykonávať kontroly na vnútorných hraniciach s podporou príslušníkov Ozbrojených síl SR a v prípade potreby i s podporou finančnej správy.

Dôvodom kontrol je skutočnosť, že režim protiepidemických opatrení na hraniciach pri vstupe na územie SR sa bude od 5. júla riadiť novým alert systémom pre prijímanie protiepidemických opatrení na vnútorných a vonkajších hraniciach SR. Slovensko bude v druhej fáze, ktorá zavádza intenzívne kontroly na hraniciach v určených časoch. „O opatreniach účinných od 9. júla 2021 budeme včas informovať,“ dodala Bárdyová.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok