Štúdia Oxfordskej univerzity: Televízia TA3 je najdôveryhodnejšou značkou

TA3
3.7.2021 11:07

Rok 2020 priniesol na Slovensku okrem koronavírusu aj ďalšie dôležité udalosti – voľby do Národnej rady SR a tiež pokračovanie súdu v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. A práve to sú udalosti, pri ktorých Slováci hľadali všetky aktuálne informácie. Tie im počas celého turbulentného roka prinášala televízia TA3.

Podľa výskumu, ktorý robil Reuters Institute na Oxfordskej univerzite, vzrástol v roku 2020 záujem verejnosti o informácie poskytované audiovizuálnymi a internetovými médiami. Vyvolaný bol najmä pandémiou. “Spravodajská televízia TA3 zaznamenala výrazný nárast sledovanosti,” píše sa v štúdii s tým, že najčítanejšou online značkou zostal portál Aktuality.sk.

Ako sa ďalej píše v štúdii, Slováci sú “vysoko vystavení falošným správam súvisiacim s koronavírusom, pričom až 64% uviedlo, že sa stretli s dezinformáciami súvisiacimi s Covid-19.” Na Slovensku došlo aj k zmene v prístupe k médiám, pričom sú čoraz viac odkázaní na používanie smartfónov.

Dôvera v správy stúpla

Celková dôvera v správy sa na Slovensku mierne zvýšila, uvádza výskum Reuters Institute. Podľa zverejnených výsledkov je najdôveryhodnejšou značkou na Slovensku práve televízia TA3, ktorej dôveruje až 65% ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok