Právnik Zoroslav Kollár zostáva vo väzbe

TA3 TASR
1.7.2021 15:19

Obvinený konkurzný právnik Zoroslav Kollár zostáva vo väzbe. Najvyšší súd SR vo štvrtok potvrdil rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu, ktorý ho vzal do väzby z kolúzneho a preventívneho dôvodu. Informovala o tom hovorkyňa Najvyššieho súdu Alexandra Važanová.

Právnik Zoroslav Kollár zostáva vo väzbe
TASR/Henrich Mišovič

Zamietol jeho sťažnosť

"Senát 5T Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí zamietol ako nedôvodné sťažnosti Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR a obvineného Zoroslava K. podané proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu," spresnila hovorkyňa. 

Vzatie do väzby sa týka obvinenia z údajného podplácania bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa v prípade ilegálnej výroby a distribúcie cigariet. ŠTS rozhodoval v tejto veci 23. mája.

Kollár čelí aj ďalším obvineniam. Spolu s bývalým predsedom Okresného súdu Bratislava III Davidom Lindtnerom a bývalou podpredsedníčkou NS SR Jarmilou Urbancovou, ho zadržali vlani v októbri v rámci akcie Víchrica. 

Urbancovú a Lindtnera obvinili zo zločinu prijímania úplatku. Kollár je obvinený zo zločinu zasahovania do nezávislosti súdu. Spolu s Lindtnerom ho v tejto veci pustili 20. mája z väzby na slobodu.

Od marca čelí Kollár aj obvineniu z poskytnutia úplatku bývalému riaditeľovi Slovenskej informačnej služby Vladimírovi Pčolinskému a exnámestníkovi SIS Borisovi Beňovi, aby ho nesledovali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok